Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Ное 19, 2012

Коментари: 2

Случвало ли ви се е да летите от Летище София? Или да кацате на него? Обръщали ли сте внимание на името на летището?

Летище Враждебна

Това е. Така пише на достатъчно много места, че да провокира размисли. Защо „Враждебна“? Защо да се създава усещане, че България е враждебна към туристите, които кацат на летище София? Защо да е враждебна към поданиците си, които се прибират у дома?

Всъщност Враждебна е името на местността, върху която е построено съоражението. Затова и то носи нейното име. Доколко името е удачно, оставям на вас да прецените. Такова го е избрала преди години Комисията по наименуване на обекти с национално значение и населени места в администрацията на Президента на Република България и само тя може да промени името на нещо по-удачно и приветливо. Например:

Летище „Джон Атанасов“

Всички знаем кой е Джон Атанасов, името му е достатъчно известно и по света, че да е подходящо летището на България да носи неговото име.

Защото името е провокативно и позволява, за разлика от настоящото, предизвикване на интерес за научаване на подробности както за Джон Атанасов, така и за България като страна на високи постижения и ген, който е дал и може да даде нещо на света.

Много държави по света имат свои версии, че са създали първия компютър, но дългият съдебен и патентен спор приключва с полза за Джон Атанасов. И ако оставим настрана първия компютър (без да подценяваме постижението, разбира се) и акцентираме върху таланта и приноса за развитието на иновациите в глобален мащаб, интересът би бил още по-голям.

Защото, в крайна сметка, е важно България да гради и утвърждава доброто си име пред света, а не да е Враждебна. Нали?

 

Източник: www.f2ftv.net

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (2)

Г-жо Станишева, да бъдем честни, Летище София е ВРАЖДЕБНО . Голяма част от персоналът са хора, които не осъзнават, че посрещат и изпращат българи и туристи. Те са враждебни, защото не осъзнават отговорността си . Да си внимателен и да отсяваш престъпниците от туристите не означава да си тъп, груб и нелюбезен . На Летище София няма работещи чернокожи !!! Защо няма роми, които да посрещат туристите ? Представете си колко е гадно да влезнеш в държава, където има само бели служители . Да, има промяна през последните 2-3 години, но нивото беше толкова ниско, че промяната не е достатъчна. Мръсно е ! Представете си какво ще стане ако се наложи стотици пътници да спят на пода !!! На Терминал 2 няма подобаваща охрана от спец части и затова има малоумни ограничения и забрани. Вижте : https://twitter.com/vladimiryosifov/status/267927981899538432/photo/1

Подкрепям Вашето мнение, г-н Йосифов. Служителите в България като цяло са враждебно настроени, когато трябва да си вършат работата. Да попаднеш на любезен и възпитан служител е по-скоро щастлива случайност, отколкото правило. Това е така, защото у нас клиентът не се цени и обслужващият персонал не осъзнава, че заплатата му зависи от доволните клеинти. В чужбина продавачите ти благорарят за това, че си пазарувал при тях, а тук те карат да се чувстваш като натрапник, който им прекъсва обедната почивка. Докато това отношение не се промени, и българи, и чужденци, и туристи ще се чувстват \"враждебно\" посрещнати на летище Враждебна.

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив