Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юли 16, 2013

Датската организация с нестопанска цел Realdania BYG е възложила на архитектурното студио Vandkunsten да проектира къща за почивка, която съчетава най-актуалната строителни на новия век техники с традиционни местни материали. В резултат архитектите са проектирани и изпълнили „традиционна“ къща, облечена в морски водорасли – материал, който някога е бил използван за стотици домове на някога датския остров Льесо, от които днес са останали само 20.

Освен че е материал нетоксичен и незапалим, морските водорасли са с доказано изолационни свойства - толкова добри, колкото можем да ни осигури минералната вата.  Водорасловата изолация има чудесни акустични свойства, възпроизвежда се всяка година без човешко участие и има жизнен цикъл от повече от 150 години. Това е в много отношения "абсолютният  устойчив материал" за изолиране, твърди Realdania BYG.

Архитектите решили да приберат водораслите в мрежени пакети и да ги прикрепят по цялата фасада. Вътрешните стени са облицовани с дърво. Те осигуряват пространство за две семейства с хол и кухня, разположен в центъра на сградата.


Уникалната къща може да разгледате на www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив