Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Яну 7, 2013

Тя е на колела и се пренася навсякъде

 
Най-малката къща в света е с квадратура от 1 кв. метър и е разработена от берлинския архитект Ван Бо Ле-Менцел. “Къщата от 1 кв. метър” е замислена като място за уединение. Според архитектът Ле-Менцел това е “място, където само аз мога да реша какво се случва”.
 
“Това е единственият квадратен метър в света, където мога да преценя в каква посока да гледа прозореца, в каква посока да се отваря вратата, какви съседи да имам”, пише онлайн изданието Kozmedia, цитирайки думите на Ле-Менцел.
 
Не е чудно, че архитектът е обсебен от идеята за създаване на дом. Той е бежанец от Лаос и е прекарал кариерата си, проучвайки темата. Сега, благодарение на “BMW Guggenheim Lab”, младият архитект, обещаващ дизайнер на мебели и любител на миниатюрните домове, може да сподели своя поглед към света.
 
Къщичката тежи само 40,8 кг и и има колела. Еднометровият дом може да влезе навсякъде – във входа, в асансьора, дори в багажника на колата, съобщава онлайн справочника за недвижима собственост Зангранхаус. Мини-домът е проектиран така, че да може да се използва вертикално и хоризонтално. При вертикално положение човекът в него може да седна пред масата. Когато пожелае да си поспи – просто го обръща в хоризонтално положение, тъй като къщата има вграден матрак.
 
 
Източник: www.dartsnews.bg
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив