Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Яну 7, 2013

Тя е на колела и се пренася навсякъде

 
Най-малката къща в света е с квадратура от 1 кв. метър и е разработена от берлинския архитект Ван Бо Ле-Менцел. “Къщата от 1 кв. метър” е замислена като място за уединение. Според архитектът Ле-Менцел това е “място, където само аз мога да реша какво се случва”.
 
“Това е единственият квадратен метър в света, където мога да преценя в каква посока да гледа прозореца, в каква посока да се отваря вратата, какви съседи да имам”, пише онлайн изданието Kozmedia, цитирайки думите на Ле-Менцел.
 
Не е чудно, че архитектът е обсебен от идеята за създаване на дом. Той е бежанец от Лаос и е прекарал кариерата си, проучвайки темата. Сега, благодарение на “BMW Guggenheim Lab”, младият архитект, обещаващ дизайнер на мебели и любител на миниатюрните домове, може да сподели своя поглед към света.
 
Къщичката тежи само 40,8 кг и и има колела. Еднометровият дом може да влезе навсякъде – във входа, в асансьора, дори в багажника на колата, съобщава онлайн справочника за недвижима собственост Зангранхаус. Мини-домът е проектиран така, че да може да се използва вертикално и хоризонтално. При вертикално положение човекът в него може да седна пред масата. Когато пожелае да си поспи – просто го обръща в хоризонтално положение, тъй като къщата има вграден матрак.
 
 
Източник: www.dartsnews.bg
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив