Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Авг 6, 2012

И за последната страна в Европа настъпи Деня на свобода от правителството. Това е символична дата, която показва кога работещите ще са спечелили сумата, която дължат на държавата за данъци, и до края на годината ще се трудят изцяло за себе си

Белгийските работници работят за правителството до 5 август и от днес те работят за себе си.

Белгия е европейският лидер по данъчна тежест за населението. Два института изчислиха, че белгийските работодателите трябва да похарчат 2.45 евро, за да сложат едно евро в джоба на служителите си, съобщава агенция „Белга“.

Данъчно-осигурителната тежест в страната е 59.2%

За целия Европейски съюз този показател е 44.89%

През тази година Денят на свобода от правителството у нас настъпи на 20 април според изчисленията на ИПИ. Институтът Molinari обаче приема, че сме платили всичко дължимо на държавата на 18 май, като включва и дефицита през 2012 г.

Страната ни е с петата най-ниска данъчна тежест  в ЕС.

У нас данъчната тежест се оценява на 37.6% и за 1 лев за работника работодателят плаща 1.6 лв.

През 2012 г. най-малко са работили за данъци в Малта. При данъчна тежест от 27.6%, едно евро за работника струва 1.38 евро на работодателя. В островната страна работещите се трудят за себе още от 11 април.

Нашата страна попада в „майската“ група, като преди нас са платили данъците си в Кипър (35.4% данъчна тежест) , Ирландия (35.7%) и Великобритания (36.1%), а малко след нас в Люксембург, Испания и Гърция.

За най-голямата група страни, между които балтийските страни и държавите от Централна Европа, Денят на свобода от правителството е настъпил през юни. В Румъния например той е бил на 23 юни.

За Германия този ден настъпва на 16 юли.

Данъчното бреме е най-високо в Белгия (5 август), както и Франция (26 юли) и Австрия (16 юли).

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив