Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Фев 18, 2013

Коментари: 2

Ценатите на имотите винаги се определят от продавачите, дори във времена на криза и понижено търсене, твърди брокер Владимир Йосифов. При положение, че продавачът притежава качествен имот, кризата го засяга по-малко. Ако продавачът обмисли и определи успешно какъв човек би купил имота му на висока цена, има голяма вероятност да вземе тази цена.

Уменията за говорене с хора и убеждаване са от голямо значение в случая. Продавачът може убеди купувач да плати повече. Ако рекламира имота си добре, ще получи по-висока цена. Също така, ако продавачът обяви премия за брокер, който намери купувач за висока цена, има голям шанс да я получи.

Преди кризата стотици брокери получаваха като премия магазинчета или гаражи в сгради, продаванина зелено, разказва специалистът. Строителите бяха доволни, защото при сериозна конкуренция от стотици сгради бързо и сигурно продаваха апартаменти и паркоместа, агенциите получаваха сериозни суми, а брокерите обикаляха като дервиши за още клиенти.

По време на криза собствениците имат невероятна конкуренция и, ако не привлекат вниманието на брокерите, ще чакат, докато дойде подходящ клиент в офиса на агенцията. Стотици клиенти на агенции чакат с месеци дадойде клиент.

Разумните хора подписват само дългосрочни договори за наем и дават премии на брокери, за да не стои празен имотът им, отбелязва Йосифов. Преди да изтече договорът, се уговарят с майстори за освежаване и с брокера за реклама. Докато тече предизвестието и докато се ремонтира имотът, тече подбор на наематели. Разумните продавачи избират брокер, а не агенция. Мотивацията е това, което движи сделките

В България продавачът плаща комисионната при продажба, обяснява експертът. От друга страна във Франция е точно обратнотокомисионна се плаща от купувача. Това е направено, за да може да се даде коректно премия на брокерите за добре свършена работа.

В случай, че продавачът във Франция не е доволен, или не продава на цената, предложена от брокера, или не дава премия на брокер, който му сваля цената. Агенцията получава комисионна от купувача. Ако продавачът е доволен, има вероятност (дори стиснатите французи го правят) да даде премия на брокера.

Затова брокерите във Франция не говорят за криза, а търсят купувачи от цял свят, коментира Йосифов. Във френските села цената за малка къща с двор е колкото цената на къща с два магазина в центъра на Пазарджик, Монтана, Видин, Габрово и други български градове с 1300-годишна история.

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (2)

Този път ме хвърлихте на вълците . Избрахте денят, в който Симеон Дянков подаде оставка заради високите сметки за ток и парно ... Скоро ще видим дали съм бил прав .

1,4 млрд. лв. от чужбина са влезли в България през 2012 г., показват данни на БНБ. В сравнение с 2011 г. те са намалели със 100 млн. лв. --- Българите работещи в чужбина изпращат пари на близките си в България. Парите, които те изпращат намаляват защото : 1. Децата на българите работещи в чужбина започват работа в България или отиват при тях . 2. Родителите на българите работещи в чужбина или отиват при тях, или отиват на още по-хубаво място. 3. Кризата по света се отразява и на българите - емигранти и те са принудени да намалят помащта за близките си в Родината . --- Проблемите със сметките, политическата криза, престъпността и лошото здравеопазване ще убеди хиляди възрастни българи да отидат при децата си в чужбина и парите, които изпращат емигрантите ще намаляват с всяка година . Ако българите работещи в чужбина не инвестират в български имоти, това е ясен знак, че не възнамеряват да се върнат в Родината . Ако родителите на емигрантите продават имоти в България е страшно, защото това показва, че се готвят да заминат в чужбина . За съжаление в България няма коректна информация за тези процеси . Може би положението е много страшно и политиците не смеят да ни покажат истинската картина на кризата ? Ако бъде провален туристическият сезон Лято 2013 ще стане страшно !!!

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив