Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юни 1, 2012

Тържествата по случай 60-годишнината на трона на кралица Елизабет Втора, които започнаха през февруари  продължават и ще завършат тържествено на 5 юни- вторник. В  понеделник из целия свят в чест на кралицата ще бъдат запалени фенери. Вечерта пред Бъкингамския дворец ще се проведе впечатляващ концерт, който е част от честванията на  диамантения юбилей. В музикалното шоу ще участват Сър Пол (Маккартни), Сър Елтън (Джон), Шърли Беси, Стиви Уондър, Роби Уилямс, Кайли Миноуг. На следващия ден  в катедралата "Сейнт Пол" (Св. Павел) в Лондон ще има тържествена литургия, за която кралицата ще дойде с каляска. После тя ще се появи на балкона на Бъкингамския дворец и това ще сложи край на тържествата.

Известно е, че тя е най-богатият човек в Обединеното кралство и един от най-богатите земевладелци в света, но точнатастойност на нейното богатство не е известна.  Известно е , че до 1993 г. тя не е плащала никакви данъци върху годишния си доход. (Субсидията й от държавата възлиза на 15 милиона паунда на година). През 93-а Короната решава да бъде като всички останали поданици.

Според Филип Бересфорд, автор на  списъка на най-богатите личности според Sunday Times, състоянието на британския монарх е  около 400 млн. британски лири.

Освен Бъкингам и Уиндзор сред притежанията на кралица Елизабет са короната, която съдържа 2868 диаманти, състезателни конена стойност около 3,6 млн. паунда, както и колекция от автомобили, които струват7,1 млн. паунда. Наскоро Донатела Версаче предложи да облече Кралица в кожени дрехи. Оригинално, но нереалистично.

Елена Василева-Иванова

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив