Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Май 19, 2012

Според статистиката, най-купуваните жилища са тези, които имат малка квадратура и съответно ниска цена. В повечето случаи тя се превръща в основен фактор при закупуването на имот. В тази статия ще разгледаме най-евтините апартаменти в по-големите български градове. Източниците, от които ще черпим информация са най-големите български сайтове за продажба на имоти.

Към момента в София най-евтиното жилище се продава за 12 000 евро, в квартал „Манастирски ливади”. Едностаен и необзаведен апартамент от 40 кв.м. на партер в нова тухлена сграда за 300 евро за кв.м. определено е рядко срещана цена за столицата. За подобни суми може да намерите апартаменти и в кварталите „Нови Искър” и „Ботунец”.

Безспорен фаворит при евтините жилища в Пловдив е квартал „Изгрев”. Там открихме голям брой едностайни, двустайни и дори тристайни апартаменти на цени под  15 000 евро. Най-евтиното предложение, което видяхме е двустаен апартамент с площ от 60 кв.м., на цена от 8 000 евро. Необзаведен, на последен етаж, панелно строителство преди 1990 г. – това е цялата информация за него, но цена от 135 евро за кв.м. определено грабва вниманието. На малко по-високи цени може да намерите нещо интересно и в квартал „Тракия”.

Най-евтиният обявен за продажба апартамент във Варна срещнахме в квартал „Владиславово”. Едностаен, полуобзаведен, с площ от 47 кв.м. и на цена от 7 500 евро. Отново панелно строителство и отново преди 1990 г., но този път с асансьор и паркомясто. В предложението се споменава и за задължителна нужда от ремонт, което кара въображението ни да създаде възможно най-лошата „картина”. Срещу още няколко хиляди евро, може да си позволите апартамент и в квартал „Погребите”.

В Бургас, кварталът с най-евтините предложения за продажба на жилище се оказа „Меден Рудник” - там намерихме нов луксозен имот с тухлено строителство и  площ от 40 кв.м., на цена от 12 000 евро (300 евро/кв.м.). На сходни цени откриваме и жилища в кварталите „Лазур” и „Възраждане”, но те рядко са по-големи от 20 кв.м.

В квартал „Дружба 3” попаднахме на най-евтиното предложение за град Русе. Цена от 7 500 евро за едностаен обзаведен апартамент с площ от 29 кв.м. и тухлено строителство (259 евро/кв.м.). На цени  от 13-14 хиляди евро пък, може да се снабдите с жилище в други крайни квартали като „Чародейка Юг”, „Чародейка Север” и „Здравец Изток”.

Квартал „Зора” печели първото място в своеобразната класация за най-евтини имоти в град Стара Загора. Най-ниската цена обаче открихме за едностаен обзаведен апартамент в  „Широк Център”, който макар и на партер е от тухлено строителство и струва само 7 000 евро.

От 2008 г. насам, цените на имотите постоянно падат и правят покупката на нов дом по-достъпна и по-реална. Който търси намира, а точно сега е най-добрият момент за закупуване на намереното.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив