Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Окт 15, 2012

Най-важният фактор, който прави едно жилище по-атрактивно за купувача е разумната цена според типа и състоянието на имота. За всеки имот има подходящ купувач, но задължително условие е имотите да са на добри и изгодни цени, тъй като купувачите са изключително прагматични.

Съществуват някои подходи при рекламата на имоти, които ги правят по-привлекателни, като професионално направените снимки, изчерпателно описание на характеристиките, план на имота и дори видео клип, за да добие купувачът по-ясна представа за разпределението и обкръжаващата среда. Но дори и да има перфектна реклама, потенциалните купувачи не стигат до разглеждане на детайлните параметри, ако цената ги отблъсне. Това е първото, от което се интересуват.

Кои са най-търсените имоти в София?

Традиционно най-предпочитаните квартали за покупка на жилище в София са южните, а именно имотите по протежението на бул. България, Бояна, Драгалевци, както и на изток – Студентски град, Витоша, Младост, Дървеница, Мусагеница и др., също и в близост до метростанциите. Това е факт дори и в настоящия момент, тъй като за разлика от пазара на имоти, нагласите и стереотипите на хората, както и средата на живот, не могат да се променят толкова бързо. Купувачите предпочитат имоти ново строителство, завършени, по възможност в затворени комплекси или блокове с охрана, паркинг, гаражи и др. Средните офертни цени за такива имоти в момента са около 700-800 евро на кв.м., което е доста добро ниво.

В центъра на столицата цените все още са на сравнително високо ниво от и над 1000 евро на кв.м., а това отблъсква купувачите от центъра. Други недостатъци на имотите от централните части на града са преобладаващото старо строителство, липсата на парко места и др. Разбира се, има определен кръг от купувачи, които търсят именно старо строителство, в централните части на града, както и такива, които предпочитат дори панелни апартаменти, но те не са мнозинство.

Всичко се определя от личните предпочитания, а изборът се зависи основно от цената.

източник: блог Имоти

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив