Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юли 13, 2013

Китай ще инвестира 260 млрд. юана, или около 42 млрд. долара, за да съживи плановете си да построи най-дългия подморски тунел в света през протока Бохай, който ще свърза източната и севериозточната част на страната, съобщиха местните медии, цитирани от Reuters.

123-километровият тунел ще тръгва от пристанищния град Далиен в североизточната провинция Ляонин и ще стига до гр. Янтай в източната провинция Шандун. В пресата не се посочвa кога се очаква да бъде завършен проектът.

Плановете за изграждането на тунела бяха обявени още през 1994 г. Тогава разходите по проекта се оценяваха на 10 млрд. долара, като очакванията бяха той да бъде завършен преди 2010 г. Повече от 20 г. по-късно обаче проектът продължава да e в етап на планиране.

Информацията за възобновените планове идва близо месец, след като Никарагуа предостави на китайска фирма концесия със срок от 50 г. за проектирането, изграждането и управлението на транспортен канал през централно-американската държава, който ще се конкурира с Панамския канал.

В момента рекордът за най-дълъг подморски тунел в света принадлежи на Япония. 54-километровият Сейкан свърза островите Хоншу и Хокайдо и е пуснат през 1988 г. след повече от 20 години строителство.


Източник: www.investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив