Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Яну 11, 2013

Коментари: 1

Най-богатият човек на света – мексиканецът Карлос Слим, реши че е време да инвестира в недвижими имоти в закъсала Испания. Милиардерът купи 439 ипотекирани имота на обща стойност 577.5 млн. USD. Това е добра новина за Испания, която се опитва да намали количеството на проблемните активи.

Досега банките бяха принудени да правят значителни отстъпки в цената при продажбата на такъв тип жилища, за да могат да привлекат купувачи. В средата на изминалата година някои от тях дори ги предлагаха с до 70% по-ниски цени в популярни туристически райони като например Коста Бланка във Валенсия.

 

Източник: www.nestandartnoto.com

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

В България не се говори за създаваните от банки пакети от ипотекирани имоти, които да бъдат продавани на големи инвеститори. Възможно ли е създаване на пакети от имоти да е причината българските банки да не предлагат на местния пазар голяма част от имотите, които придобиват заради необслужвани кредити ? Загубата на имот заради необслужван кредит е ТРАГЕДИЯ за хиляди българи. Продажбата на пакети на СЕРИОЗНИ инвеститори би било полезно за курортите и градовете в България, в които инвеститори с опит и свежи пари биха купили пакети от имоти. В добре изготвените банкови пакети има и ценни имоти, множество добри имоти и малка част безинтересни имоти / търговският жаргон е: дама с кавалер /. Четири страни търсят печалба от такива сделки: банката, инвеститора, кметството / държавата и застрахователите.

Още публикации

Тагове

испания

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив