Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Юли 19, 2013

За оценката на имот на имот няма общо правило, обяснява брокер Даниела Желязкова. Данъчните оценки за имотите в различните райони са съвсем индивидуални. Всяка община има свои правила и сама определя какъв да бъде процентът на данъците.

Общото е, че всичките са съобразени с локацията, инфраструктурата в района, даденостите на самия имот. Изключително много зависи и как е деклариран имотът, подобрение, състояние и т.н. Ако някой се интересува от конкретен имот, може да отправи запитване в съответното подразделение на НАП.

Цената на един жилище зависи от много неща, сред които са състоянието на апартамента, състоянието на сградата, местоположението и др. За да се определи точно трябва да се направи оглед на имота, препоръчва и брокер Кристина Найденова. По думите й оценка се прави на база на методика, знания и опит.

Имотната цена наистина е сбор от много фактори. За да се оцени точно и обективно, е необходим оглед на място, потвърждава брокер Антон Илиев. В противен случай могат да бъдат допуснати сериозни грешки при оценката. Ако някой се наеме да я направи от разстояние, при всички положения тя ще бъде повърхностна.

Оценката се прави в зависимост от типа строителство – година на построяване, панел, ЕПК или тухла, етаж, има ли работещ асансьор във входа, санирано ли е жилището, има ли подобрения. Освен точното местоположение на жилището в квартала, също е много важно и какво е изложението на стаите в дома.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив