Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Яну 10, 2012

Умението да се определи нуждата от ремонтни дейности в дома може да ни спести много разходи и главоболия. Това съветва Уейн Париш, президент на Parish Consulting Group и консултант по недвижими имоти, цитиран от онлайн изданието Ezine Articles. Водопроводните и електрически инсталации, покривът и основите на жилищата например могат да са много скъпи за ремонт и да изискват разрешително за подобна дейност, посочва Париш. Това налага собствениците да подходят внимателно при вземането на решение за ремонтни работи, особено когато жилището се готви за продажба. Ето и някои съвети от експерта за успешни поправки в дома.


Добре е да се провери водопроводната инсталация. За целта проверете в шкафовете под мивките в банята и кухнята за следи от течове, изкривени подови настилки или обезцветени зони. Добре е да се направи оглед около душовете, тоалетната и ваната. Ако къщата има мазе, трябва да се огледа областта точно под всички мивки, вани и тоалетни.

За ремонтите на електрическата инсталация трябва да се тръгне от таблото, да се определи какъв е видът на контактите. Трябва да се знае още дали има външни електрически кабели. При покрива трябва да се търсят липсващи дървени елементи, както и да се определи какъв е видът им и отговарят ли на съвременните изисквания. Задължителна е проверката за изгнили области или вреди от термити. Отвътре се проверява таванът за евентуални петна от вода.

Задължителна е и проверката за пукнатини или цепнатини в основата на сградата. Необходима е и преценка дали домът се нуждае от боядисване – вътрешно и външно. Освежаването си струва разходите, тъй като моментално прави имота по-привлекателен в очите на потенциалните купувачи. При вътрешното боядисване е по-добре таваните да бъдат в същия цвят като стените, но с един тон по-светъл. Това прави стаите да изглеждат по-големи. Ако жилището има двор, добре е в него да няма плевели и висока трева. Ако къщата изглежда като джунгла от улицата, потенциалните купувачи може никога да не се спрат, за да погледнат как изглежда тя отвътре.

Особено внимание трябва да се отдели на кухнята и банята. Статистиката показва, че жените, които обичат красивите кухни и бани, обикновено имат решаваща дума при повечето покупки на недвижими имоти. Необходимо е да се отдели време и за „дребни“ детайли, като подовите настилки, прозорците, вратите, осветлението, бойлера. Може да е необходимо те да се подменят от естетическа гледна точка или пък от съображения за ефективност, безопасност или съответствие с определени изисквания.

www.imoti.net

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив