Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Ное 28, 2012

Коментари: 1

С увеличаването на броя на членовете на семейството, жилището постепенно започва да става все по-тясно. Има и много случаи, когато се налага три поколения да делят общ покрив, а пък децата винаги искат да бъдат самостоятелни. Тогава още една стая би била от голяма полза за нуждите на семейството.

Всеки двустаен апартамент може много лесно да се превърне в тристаен, стига да има отделна обособена кухня, обяснява брокер Антон Илиев. Така в максимална степен ще се усвои съществуващото пространство.

Ако апартаментът е панелен, ЕПК или тухлен от стария тип, то тогава кухнята просто трябва да бъде изнесена на балкона или в коридора. Това зависи от разпределението на стаите в конкретното жилище. Ще се наложи и малко къртене.

Идеята обаче става по-трудно осъществима, ако жилището е двустайно – ново строителство, допълва експертът. Тогава кухненският бокс ще е част от всекидневната и реално трета стая липсва.

Юридическият път за осъществяването на тази промяна е по-сложен, твърди консултант Енчо Коринов. Той съветва да се потърси помощта на адвокат.

Освен изнасянето на кухнята на балкона, също така може от една по-голяма стая да се направят две с преградна стена, която може да бъде и стъклена. Холът пък може да се раздели на две – спалня и детска стая.

Лошото при такива промени е, че се губи размерът на стаите. А ако терасата се ползва за кухня, през студените зимни месеци всичко ще замръзва, предупреждават експертите.

За съжаление апартаментът не е като балон и не може да се издува, коментира консултант Младен Садинов. Всички тези начини са за сметка на функционалността и комфорта на жилището. Те допълнително намаляват площта му (изграждане на още една стена), а и са незаконни.

Специалистът съветва следното: ако имате необходимост от по-голямо жилище – потърсете замяна на настоящия си имот с друг или го продайте и си купете тристаен апартамент.

Понякога наистина има възможност площта на жилището да бъде разширена извън стандартните му предели. Ако собственикът иска да си спести проблеми със закона обаче, всички промени трябва да бъдат напълно легални.

Например при някои сгради част от покрива може да бъде използвана за зимна градина. Тази промяна е напълно възможна, разкрива брокер Емилиян Кърчев. Той съветва да се инициира общо събрание, но едва след разговор с ключовите фигури. След осигуряването на протокол със съответните нарочни текстове в него, може да се пристъпи към направата на плана и ваденето на разрешителните.

Процедурата по преустройство или разширяване на жилището не е лесна, но крайният резултат си заслужава усилията.

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Защо българите са имали нужда от отделна кухня ? Това е въпрос от който бягат всички, защото смърди . В България мазето не се ползва, както го правят в белите държави и кухнята е и /или с / килер. КИЛЕР !!! 50 години на магазините в България не е могло да се разчита и в Килера - Кухня се складират продукти и полуфабрикати. Това е създало Нуждата от Отделна кухня. Отделно от нуждата от килер българите се нуждаели от отделна кухня заради лошата миризма, която се разнася при приготвяне на храна . Лошо качество олио, тежки запръжки, пържена риба, пържени в старо олио меса и риби, пържене в старо олио на тестени закуски и други характерни за българската кухня смрадливи храни са принудили българите да плащат безумни пари за отделна кухня И коридор към нея. Представете си колко излишна площ е платил Народът ... --- Във Франция повечето кухни имат абсорбатори от 1913-1919 ГОДИНА !!! Затова стандартната кухня е отворена към жилището. Френският модел е по проект на Френски архитект - Жена - домакиня - и е възприет от САЩ и останалия Културен свят. --- Днес, българските домакинства нямат нужда от килер, защото в магазините има всичко. Малко са хората, които правят зимнина и получават стотици буркани с бланширани зеленчуци и варени меса. В съвременният свят на българите е важно докато готвят да не са затворени в кухня - душегубка, а да могат да говорят с близките или приятелите си при приготвяне на храната. Новите фурни и котлони позволяват да се промени начина на готвене и да не се отделят тежка миризма из жилището. По-качествените мазнини дават възможност кухнята да е в дневната . Милиони съвременни български семейства са отхвърлили запръжката като част от храната и не пържат с олио, а с бучка масло... Мястото на кухненският бокс е в дневната ! Тук, в кухненският бокс те участват пълноценно в живота на двойката / семейството . След години и преподователите в УАСГ, и нормотворците, събирани / избирани / от цялата страна / ще разберат, че България, Въпреки Тях, е в Европа, хората пътуват, гледат не само Стоянка, Калата и Колчо, разглеждат ФБ и искат да живеят като бели хора . След още 23 години децата ще се чудят колко страхливи и глупави са били бабите им... Владимир Йосифов, маркетинг и реклама на имоти

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив