Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Блогове

Добави коментар

Юни 3, 2012Снимки : Владимир Йосифов, BriagNews
 


Покрай строежът на метрото течат ремонти на тротоари около новите метростанции. 
Снимки : Владимир Йосифов, BriagNews

Това дава повод на жителите на столицата да спорят коя настилка е по-здрава и удобна асфалт или плочки. И двата вида имат защитници сред софиянци .
Производителите на плочки и асфалт също се борят за парите на Общината.
Засега лобито на производителите на тротоарни плочки е по-силно.
Защитниците на тротоарните плочки гарантират, че плочките им са проходими през четирите сезона. Тротоарните плочки са бизнес, осигуряващ работа на хиляди слабообразовани, но работливи българи. Плочките са красиви и лесно се сменят при ремонт на инфраструктурата.
Плочките не се разтопяват през летните месеци и не цапат подметките на гражданите.
Защитниците на тротоарните плочки напомнят, че Кметството на Москва премахва асфалтовото покритие на тротоарите / 90 % от тротоарите в Москва са покрити с асфалт /  и го заменя с тротоарни плочки.

Защитниците на асфалтовото покритие върху тротоари в София, гарантират удобно ползване.
Според производителите на асфалт за тротоарно покритие тротоарите в европейските градове са покрити с асфалт и това гарантира качеството на живот на жителите.  Качеството асфалтово покритие гарантира чистота в града, защото може да се мият и тротоарите. Покритите с асфалт тротоари се поддържат и ремонтират по-евтино и лесно и не изискват много работна ръка.
Да, вярно е, че през най-топлите дни на лятото горният слой на некачествено асфалтово покритие може да се разтопи. Това е проблем само за тротоари покрити с недобре създадени асфалтови смеси.
Защитниците на асфалтовото покритие на тротоари напомнят, че в асфалтовите смеси за тротоари ще се влага част от материала премахнат при асфалтиране на дупки на уличните настилки.  Според тях производителите на тротоарни плочки не влагат качествен цимент и тротоарните плочките се разрушават само след година – две.
Асфалтовото покритие би било най-чистото покритие на тротоарите в София.
Защитниците на асфалтовото покритие на тротоари в София предлагат Кметството да определи няколко улици в столицата, които да бъдат заслани качествено асфалтово покритие и софиянци да изберат сами ко е по-удобно.

Дебатите продължават, ремонтът на тротоарите също.
Вие как мислите ?


Владимир Йосифов, БРЯГ ИМОТИ
,
маркетинг и реклама на имоти
Изображение

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив