Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Яну 30, 2014

Сега е сезонът, когато много хора се питат, дали сметките, които плащат са реални или някой недобросъвестен съсед краде парно, но не плаща. Вече имаме практика в установяването на такива случаи в които собственици са декларирали, че не ползват парно, но радиаторите им работят и се отопляват за сметка на останалите собственици. За целта работим съвместно с  домоупрателите, които знаят в кое жилище е декларирано, че не се ползва парно, но имат съмнения, че се ползва неправомерно. Начинът на откриване на кражба на топлинна енергия става с помоща на професионална термографска камера FLIR, която  може дистанционно да разбере в кой апартамент работи парно и в кой не.  За целта се прави температурна снимка на обекта и зоните, в които има повишена температура са оцветени с друг цвят и така става възможно, ако фронтално застанеш срещу един блок, да разбереш колко топлинни тела работят и колко не. По този начин при заснемането с термокамерата се изважда на показ проблема с нелегалните радиатори, за стаи  за които собственика е декларирал, че са демонтирани радиаторите, а чрез снимките се вижда, че те си стоят на мястото.

Нелегалното отопление се хваща и когато собствениците са пуснали топлата вода през тръби под настилката в апартаментите си, тогава термокамерата засича нелегалното отопление светнало в жълто.

    

 

    

За много хора, които не знаят ми се иска те да бъдат информирани, че вече има техническа възможност, чрез професионална термографска камера FLIR да се откриват скрити течове в бани, открити тераси и покриви на сгради. По този начин се спестяват много разходи от излишно къртене, а при покривите възможността да се направи само частичен ремонт при подмяната на хидроизолацията.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив