Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Май 6, 2014

Холандската фирма DUS Architects постоянно работи върху своите технологии за 3D „печатане“ на цели домове по индивидуален проект и благодарение на нейната технология една китайска фирма за строителни материали е успяла да „отпечата“ 10 къщи само за 24 часа. С помощта на специално изградена машина, която произвежда слоеста комбинация от употребявани строителни материали и цимент, новаторската система на Winsun New Materials има потенциала да предефинира начина, по който строим жилищата си.

Вярно е, че къщите изглеждат доста „скучно“, но ефикасността и евтиното им производство могат лесно да бъдат приложени в големите градове , изправени пред проблема с недостиг на жилища. Всяка „отпечатана“ сграда се състои от 3D-печатни стени и основи, а покривите са изработени от метални листове. Единична „линия“ за подобен триизмерен „печат“ може да произвежда до четири сгради едновременно. Всяка от тях струва около 5000 долара.

Много малко човешки труд е необходим за сглобяването на постройките след това. На практика техните основни елементи са съставени от отделни блокове материал.

Елементите на всяка сграда биват „отпечатани“ във фабрика, и след това изпратени на място за монтаж. Това дават възможност за ускорено изграждане. В много от градовете на Китай, където строителството е насочено основно към зрелищни мега проекти и извисяващи се небостъргачи, населението продължава да се концентрира в големите градове и тази обещаваща система за „печат“ може да помогне за увеличаване на предлагането на ефективни и достъпни жилища.


Източник: 1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив