Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Ное 9, 2012

Коментари: 1

Арх. Виолета Шатова сподели с нас впечатленията си от тазгодишното изложение 100%Design, което посети през септември. Пътуването до Лондон за събитието беше нейната награда като победител в конкурса Ideal Standard Баня на годината 2011.

Изложението 100% Design, Лондон е едно от най-утвърдените събития, което се провежда всеки септември в Лондон. Тази година то беше организирано като част от фестивала за дизайн и показа високо качество на изложените марки, измежду които Herman Miller, Magis,Vitra, Material Lab, Knoll и Anglepoise, както и някои нови като Bark, Dare Studios и James UK. В баните дебют направи наскоро формираната марка Silverdale Bathrooms.

Много интересно осветен тунел водеше към централно пространство с голям бар, от което посетителят да се отправи към един от 4-те раздела, сепарирани по зони, а именно: интериор, офис, кухни и бани, и еко дизайн и строителство. Всяка зона имаше специален център, представящ фокусната точка, а темата на изложението беше „Живот в бъдещето“.

Бяха организирани серия от презентации и семинари с водещите фигури в дизайна като Ив Бехар, Рос Ловгроув и Майкъл Йънг.

В сектора „кухни и бани“ голямо внимание беше обърнато на светлината като завършващ елемент, вкарана по най-различни начини в обзавеждането.

Младата фирма „Objects in glass” пък показа декоративни панели от стъкло, също допълнени със светлина, които бяха умело използвани в интериора на банята.

С минималистичният си дизайн силно впечатление ми направиха мивките представени от холандската фирма „NotOnlyWhite” – „Air”,”Box” и „Light”. „Air”- красив бял плот с вградена мивка, подпрян на естествени дъбови крака, под който се усеща въздуха.

„Box“ – продълговата конзолна мивка с вградена овална купа, и вградена кутия за съхранение с естествен дъбов капак.

Много интересни със своята форма, цветност и жизнерадостност бяха мивките на „Joule Flow Design“ направен от акрил и твърда повърхност и украсени по много разнообразен начин. Също така фирмата дава възможност на клиента сам да избере свой уникален принт, който да бъде отпечатан върху мивката.

Испанската фирма „Dehacero” пък показа мивки от неръждаема стомана с много модерна визия. За модела „Ondas“ беше използван много интересно огънат лист неръждаема стомана, от който беше съставена мивката и нейната основа. Модела “Cascada” също беше много интересен.

Традиционен британски санитарен порцелан беше показан от „Silverdale Bathrooms“.

Други интересни акценти от сектор „Бани“ на изложението 100%Design 2012, Лондон.

 

Източник: www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Дизайнерите в бели държави мислят как да направят малките жилища по-удобни за живот. УДОБСТВО е ключова дума в Стара Европа. Европейците са свикнали да прекарват свободното време извън дома си. Това е скъп начин на живот и затова наемат малки жилища. В 30 - 40 кв.м. има ВСИЧКО необходимо за живот. Виждате душ-кабина, която може да монтирате навсякъде в апартамента. Спокойно може да се монтира в едностайно и двустайно студио. Добър апартамент се наема за МНОГО години и наемодателите на жилища в престижни райони се конкурират за коректните наематели . В договорите им се записва на колко години ще се прави основен ремонт и смяна на обзавеждането... Ползвал съм мивка като показаната на снимка 10. Много е удобно за тоалетна. Не заема място и в магазините има шкафчета, които може да поставите под нея за почистващи препарати.

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив