Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Апр 30, 2013

Търсенето се обуславя най-вече от финансовите възможности на купувачите, обяснява брокер Антон Илиев. Малко са хората, които не искат да си купят жилище в по-централата част на града. Повече хора обаче имат възможност да си купят дом само в по-отдалечените райони, заради по-ниските цени на тези жилища.

В центъра въздухът е по-мръсен, а и проблеми с паркоместата не липсват, предупреждава Илиев. Като прибавим към това и много по-високите цени в сравнение с по-отдалечените квартали – това кара голяма част от купувачите да преосмислят първоначалните си планове.

Плюсовете и минусите на апартаментите в крайни квартали на София са на кантар, твърди брокер Емилиян Кърчев. Ако ще купувате къща, тя обикновено е по-скъпа и по-отдалечена от комуникации. Освен това има проблеми с отоплението, транспорта, училищата, детските градини и т.н. – все неща, облагородяващи района.

По думите на експерта по-удачен е вариантът жилище в етажна съсобственост. При него голяма част от проблемите с локацията ги няма. От друга страна евентуалните междусъседски проблеми под различна форма са факт, който няма как да се избегне. Разбира се, ако съседите са добри и разбрани, това може да се окаже и предимство.

Други специалисти са на мнение, че е не е добре да се живее в идеалния център. Причините са няколко: шум, трафик, липса на магазини, по-високи цени. Има и друго – там обикновено живеят хора, работещи много, студенти или пенсионери, което според брокерите не се предпочита от младите семейства.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив