Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Фев 21, 2012

Цените ще падат поне до средата на годината, като разхлабване на рестриктивната политика в сектора е възможно в края й, коментира анализатор


Цените на жилищата в Китай през януари регистрираха най-лошите си резултати най-малко от една година насам. Повишение на цените не е отчетено в нито един от 70-те града, следени от правителството, предаде Bloomberg.

В 47 от градовете Националното статистическо бюро регистрира намаление на цените на жилищата, а в 23 цените са останали без промяна спрямо декември.

Цените на новите жилища в четирите водещи града - Шанхай, Пекин, Шънджън и Гуанджоу, бележат спад за четвърти пореден месец.

За трети пореден месец най-голямо е понижението в източния град Уънджоу, където през януари цените на жилищата са паднали с 0,6%.

Цените на новите жилища в Пекин и Шанхай са намалели с 0,1%, докато в Шънджън и Гуанджоу спадът е съответно с 0,2% и 0,3%.

Данните са отражение на двугодишните усилия на Китай да се пребори с нарастващите цени на жилищата чрез мерки, включващи по-високи първоначални вноски, лихви и други ограничения за покупката на жилища в 40 града.

В средата на февруари премиерът Уън Дзябао увери, че правителството няма да премахне контролните механизми за сектора на недвижимите имоти, докато цените не се понижат до разумни нива, които биха гарантирали справедливост и стабилност.

"Данните не са изненадващи, тъй като правителството се придържа към политиката си в сферата на имотите. Цените на жилищата ще продължат да падат поне до втората половина на тази година", коментира Тин Лу, анализатор от Merrill Lynch.

Той очаква правителството в Пекин да започне да отхлабва мерките през четвъртото тримесечие, като се започне от премахване на някои от ограниченията за ипотеките и първоначалните вноски.

 

www.investor.bg
 

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив