Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Яну 15, 2012

Нов закон в САЩ предлага визи за чуждестранни купувачи на жилища

Предложената от двама сенатори мярка ще дава виза на всеки чужденец, който инвестира в брой поне 500 хил. долара в жилищен имот, независимо дали това е къща или апартамент.

В опит да подкрепят агонизиращия жилищен пазар в САЩ  двама сенатори са подготвили закон, който предвижда даването на визи за постоянно пребиваване на чужденци, похарчили поне 500 хил. долара за жилище в страната.
Документът е част от по-голям пакет от имиграционни мерки. Целта им е да засилят чуждестранните инвестиции в САЩ.
Чужденците заемат, все по-голям дял от покупките на жилища в Южна Флорида, Южна Калифорния, Аризона и други райони, силно ударени от кризата. Китайци и канадци, както и хора от други националности, се възползват не само от големите спадове на цените и по-слабата конкуренция от страна на американците, но и от благоприятните обменни валутни курсове.
За да засили това търсене, предложената мярка ще дава виза на всеки чужденец, който инвестира в брой поне 500 хил. долара в жилищен имот, независимо дали това е къща или апартамент. Кандидатите за виза могат да похарчат цялата сума за едно жилище или да вложат половината в един имот и другата половина в други имоти, които могат да бъдат отдавани под наем.
Мярката ще допълни вече съществуващи програми, които позволяват на чужденци да влизат в САЩ, ако инвестират в нов бизнес, който създава работни места. Според поддръжниците й тя ще помогне да бъде намален запасът от жилища в момент, когато много американски кандидат- собственици се въздържат заради опасения, че могат да загубят работата си или да претърпят голяма загуба, ако решат да продадат сегашните си жилища.
За 2011 г.  до края на март, чужденци са купили жилища в САЩ на обща стойност около 82 млрд. долара спрямо 66 млрд. долара за предходния 12-месечен период, сочат данни на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти. През миналата година, една четвърт от чуждестранните купувачи на жилища в САЩ са били канадци, а още една четвърт са били от Китай, Мексико, Великобритания и Индия.
Чужденците, които имигрират в САЩ ,с новата виза, няма да могат да работят в страната, освен ако не получат редовна работна виза, преминавайки през нормалния процес. Те ще могат да вземат със себе си съпрузите си и деца под 18-годишна възраст, но няма да могат да останат в страната законно с новата виза, ако продадат имотите си.
Идеята има някои именити поддръжници, включително Уорън Бъфет, който през лятото предложи идеята за стимули за "богати имигранти", желаещи да закупят жилища в САЩ. 


 

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив