Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Мар 28, 2013

 

Министерството на външните работи на Канада наема архитектурно бюро Zeidler Partnership Architects и им поставя отговорната задачата да построят посолство на страната в столицата на Южна Корея Сеул.
 
Разположено на топ локация, в престижен жилищен квартал в близост до кметството на Сеул и Duksoo Palace, това ново посолство осигурява постоянен дом за канадската мисия в Корея.
 
Корейци и канадци споделят своята почит към природата. Архитектурата на канадското посолство се стреми да изрази тази обща връзка. Сградата има късмета да споделя територията си с петстотин годишно дърво, жив символ на природата.
 
Площада, на вход на посолството, е проектиран да изпълнява функциите на своеобразно събирателно място между природата и архитектурата. А петстотин годишното дървото е в самия фокус.
 
Формите на комплекса, състоящ се от два блока, свързани помежду си от основа – по-ниска сграда, образуват вълнообразна маса, рамкираща дървото.
 
Посолството на Канада в Корея се простира на площ от 81 055 кв. метра, а инвестицията е в размер на 19 милиона долара.
 
Обемът и външния слой на сградата са вдъхновени от импресионистки изображения на канадския пейзаж. Западният блок е грамадна, величествена и проста форма в традицията на Lawren S. Harris. А източният блок се състои от горски елементи като брезова кора, вертикални елементи, създаващи естествен ритъм на искрящото небе - изображение, вдъхновено от канадския импресионист Tom Thomson.
 
За основата - по-ниска ниска, свързваща блоковете сграда на комплекса - архитектите са използвани топли материали в обрана, гостоприемна форма и цветове, за да внушат на корейската общественост, че са приветствани в партерно ниво, където се намират рецепцията, лобито и достъпните за гражданите зали на посолството.
 
 
Източник: www.1kam1.com
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив