Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Мар 11, 2013

Висококачествените търговски центрове със силна селекция от наематели носят на инвеститорите годишна доходност от 6-8%. Твърдението е на един от водещите инвестиционни фондове "Стандарт Лайф" и идва на фона на новините за фалити във Европа и рестриктивна политиката на банките относно отпускане на заеми за вложения в недвижими имоти.

Сегментът предоставя атрактивни възможности за дългосрочни инвестиции, уверени са от "Стандарт Лайф". През последните три години качествените молове във Великобритания остават незасегнати от европейската финансова криза. Дори напротив – повишават пазарната си стойност с 22%. Ситуацията е идентична със случващото се в търговския сегмент в САЩ, където търговските центрове в периферията на градовете дават възвращаемост от 15% през 2012 г., а магазините с топ-локации - 30%.
 
Разбира се, по-непремерените инвестиции в търговски имоти, в същото време, са реализирали спад от 10% в стойността си.  
 
През миналата година фалитите на търговци в Англия са нараснали до най-високото си ниво от 2008 г. насам. Засегнати са поне 4 000 магазина и над 48 000 служители. Въпреки това, незаетостта се е увеличила само с 1% при търговски центрове в периферията и с 3,5% - в центъра на градовете. Така средната незаетост на търговските улици в момента е 15%, а при моловете 8%.
 
 
Източник: www.expert.bg
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив