Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Яну 5, 2014

Коментари: 1

Мансардата е основа на Имотния пазар в Старите демокрации.

Ключовият камък за успеха на Социализма е не идеология, а притежанието на имоти.
За да разберем защо младите не наемат мансарди е необходимо да научим как Партията управлява имотите в България.  

Преди 50 години София е била много по-малък град. Окръжните градове също са били по-малки. Голяма част от населението е живяло в селата, където са произвеждали храни за износ.
Разликата между София и който и да е град на Стара Европа може да се покаже само с думата  удобство.
Когато БКП взима властта през 1944-та година малко българи са живели удобно. Част от заможните граждани са избити или смачкани и цивилизоването на българските градове спира. Според мен това става случайно, но при анализ на ситуацията Партията разбира, че имотите са ключов елемент за управлението на България.
Първите 20 години след Девети септември са години на тотален терор.
Терорът създава страх от властта и дава възможност на Партията да управлява до падане на Берлинската стена. Това време Партията използва за да създаде кадри.
В Царство България не е имало Организирана престъпност, което помага на Партията да управлява спокойно без икономическа съпротива която е пречела на КПСС в СССР.
БКП е здрава сплав от интелигентни и образовани кариеристи и прости изпълнители. Добре подготвените кадри на Партията използват първите 20 години за да се научат да управляват с проби и грешки. Някой предлага да се раздели Нацията на селяни и граждани и по този начин да се управляват поколенията.
Работеща идея с Брилянтно изпълнение !
 
На българските граждани е отнето правото да имат частен бизнес и нямат право да притежават повече от един имот. Гражданите плащат данък имот, такса смет, Вода и Канал, скъп ток, данък доход, пенсионно и здравно осигуряване, ергенски данък и …
На селяните им се разрешава да имат частен бизнес и да имат няколко къщи – стопанства.
Селяните плащат символичен данък имот / на практика не плащат /, не плащат такса смет, не плащат Вода и Канал, не плащат Данък доход, не плащат пенсионни и здравни осигуровки, плащат евтин ток и …
Да, бизнесът на село изглежда малък, но съществува и разделя Нацията защото става ясно, че данъците са различни и Партията подкрепя селяните и ги нарича Народ, а гражданите плащат с данъците си Държавния и Партиен апарат.

Нито селяните, нито гражданите разбират, че това е добре планирана операция за подпомагане на хора, които работят здраво без да изискват да живеят удобно. Българите са здрави, силни и работливи. Не познават и не искат водопровод, канализация, плажове с басеини, тенискортове, велоалеи, парк, фитнес или други европейски удобства.
След 1960-та година Партията трябва да убеди българските селяни да станат работници. Социолозите следят какво липсва на младите селяни. Те имат пари, храна, вино, ракия, етаж от къща, цветен телевизор, нова кола и …
Тогава им обещават По-висок Стандарт на живот.
Не по-добър живот или удобен живот, или по-лесен живот, или по-весел живот.

НЕ, не, обещават им това, което нямат – баня и клозет на етажа. Вече няма да ги вали дъжд и сняг докато са клекнали в кенефа, там до оградата.
Партията е намерила верни кадри, които ще проектират и контролират да се строят панелни блокове без удобства. С по-добър стандарт на живот от българската селска къща, но без удобствата на гражданите в Европа. Удобството създава свободни хора, а това е недопустимо…
Когато мотивацията е намерена Партията започва изграждане на индустрия и нови квартали в градовете.
Ако Партията е искала повече българи да живеят като европейци е трябвало да плати за усвояване на подпокривните пространства в градовете. Старите градски къщи и кооперации имат разпределение с минимални загуби на площ в коридори и антрета. При построяване на мансарди стотици хиляди нови граждани ще видят какво означава добре планирано жилище.
Ако Държавата беше изградила по няколко мансарди във всяка кооперация собствениците на апартаменти щяха да плащат по-малко за отопление, а Етажната собственост да има пари за почистване и ремонти. Държавата щеше да има хиляди евтини квартири в най-добрите квартали и новите бързо щяха да научат от местните какво е да си европейски гражданин.
Това е недопустимо и таваните остават празни.
Напомням, че на срещата в Ялта е договорено България да остане до събарянето на Берлинската стена  под прякото влияние на СССР.

БКП се е опазила от бунтове като тези в Прага и Будапеща и започва обмислено строителството на нови квартали за млади хора които идват от села и малки градчета.
Партията изгражда квартали – градове ала не налага европейски Закони и Правила.
Това е възможно само защото в България няма Организирана престъпност.
В България няма Мафия и това позволява на Властта да организира живота на населението както прецени за необходимо. Липсата на Организирана престъпност позволява на Държавата да създаде Неработеща Съдебна система защото Държавата е силна и няма с кого да се бори.

В новите блокове няма кражби и съседите живеят спокойно като в малко село. Промяната в живота на младите идва не с цивилизация и градска среда, а с тоалетна чиния в апартамента, баня с топла вода по всяко време, Парно, няма кал до глезените и не смърди на оборски тор. Толкова.
Кварталите стават работнически спални. Всичко е добре обмислено.
Никой не говори за удобство на гражданите. Строителството на панелните блокове е превърнато в инструмент за управление за следващите 30-40 години.
Когато говорим за имоти трябва да се разглежда причината панелните блокове да предлагат подслон в града, но без удобства.
Ако спазвате правилата и сте полезни за Държавата и/или Партията ще може да купите имот в центъра или в престижните квартали.
Законът задължаваше децата да продадат веднага наследения от родителите си имот, което даваше възможност на хиляди нови граждани да купят апартамент в сърцето на София.
Законът не задължаваше Държавата при отчуждаване на имот – къща с двор в центъра или престижен квартал да обезщети собствениците с апартаменти или магазини в новата сграда, построена на тяхната земя. Така хиляди граждани бяха изселени от Центъра  и заживяха заедно с новите столичани из кварталите.
Отново добре обмислена стратегия чрез която Държавата радва населението.
 
Новодошлите се радват на живот в добра градска среда в центъра, а софиянци се радват, че са останали в София и са получили някакво жилище за да отгледат децата си.
Новите граждани нямат нужда от мансарда, защото скосените тавани им напомнят за плевнята на село където са съхранявали кукуруза. При всеки опит на местните да прокарат усвояване на подпокривни пространства и да увеличат жилищната си площ или да дават под наем квартира новите съседи гласуват против и вече Етажната собственост, а не Държавата спира цивилизоването на центъра.
Проблемът е много голям ! 
 
България е има добри отношения със СССР и страните от СИВ. За да запази добрите си позиции Властта се старае да не променя живота на населението и спира всеки опит да се рекламира удобството като начин на живот. Желязната завеса скрива какво означава удобство и защо европейците ползват таваните и мазетата си.
В Европа мансардите се използват за жилище от векове, което е  резултат от доброто управление на имоти. Имотите са скъпи затова управлението на всеки м2 е сериозен бизнес и във всеки европейски град има подготвени специалисти. Още през ХІХ век част от архитектите в Стара Европа разбират, че капитализмът създава стремеж към удобство.
Удобството е ключова дума за градовете в Европа и жени - архитекти стават дизайнери. Създадени са мебели и оборудване за мансарди и малки жилища. Тази индустрия осигурява работа на милиони европейци. Мансардите създават типичната градска култура и опит с имоти. Младите хора в капиталистически държави излизат от дома на родителите си и наемат мансарда. Работят, радват се на свободата си, учат, разбират как функционира управлението на имоти, разбират какво е градска среда и колко ценно е местоположението на сградата…

Живеещите в мансарда стават амбициозни и работят за да наемат по-хубава мансарда с тераса, женят се и наемат по-голяма мансарда, после идва времето на апартамент близо до добро училище и така през живота си европейците сменят десетки имоти.
Наемателите са свободни хора и налагат на Властта задължението да се грижи за удобствата им. Ако един европейски район не предлага удобство и условия за добър живот и наематели, и собственици събират камъни и погват общинарите …

Управлението на имоти всъщност е услуга за свободни хора.
Това стана ясно в България чак 2000 години след раждането на Христа…
Властта строи Атомни централи преди да осигури добра градска среда и стабилен Пазар Имоти.
Затова милиони българи доброволно се изселват от Красивата си Родина… и живеят в мансарди из Европа.


Сивата история на България е моя измислица и малко от това, което четете се основава на действителността в България преди 1989-та година.
Благодаря на всеки от сивите българи, който отговаряше на въпросите ми и разказваше своя версия за живота си. Не съм правил проучване и не съм проверявал факти.
Знам, че всеки от нас понякога лъже и все пак вярвам, че част от разказаното е истина. Описвам историите им като свой разказ. Всички имена са измислени и няма как да бъдат свързани с реални сиви хора. Местата в София са променени.
Сивата история на България ще се описва дълго защото никой не смее да разкаже какво е направил за да оцелее през онези дълги години. Когато повечето от сивите българи няма да са живи наследници или адвокати ще публикуват истината. Тогава ще може да се сглоби пълна картина на живота в НРБза да стане ясно защо през 2014-та година милиони българи изпитват носталгия по онези години.

Снимки и коментари: Владимир Йосифов, BriagNews

3/50 от Сивата история на България ще е за Българската кухня

Владимир Йосифов

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

НСНИ е добре при обучение на брокери имоти да отделя 1-2 часа за историята на пазар имоти в България и защо е толкова различен от пазара на имоти в други източноевропейски страни и Стара Европа . Ако брокерите бъдат подготвяни ще бъдат благодарни на НСНИ и няма да има толкова голям шок при срещите с клиенти . Социологията се опира на истинската история и затова дава важна информация на знаещите как да четат информацията ...

Още публикации

Тагове

пазар
  
старите
  
имоти
  
младите
  
наемат
  
мансарди
  
необходимо
  

партията

  
управлява
  
имотите
  

българия

  
години
  
софия
  
град
  
градове
  
част
  
населението
  
стара
  
европа
  
когато
  
властта
  
година
  
българи
  
удобно
  
граждани
  
цивилизоването
  
българските
  
спира
  
става
  
управлението
  
създава
  
възможност
  
берлинската
  
стена
  
време
  
създаде
  
кадри
  
организирана
  
престъпност
  
спокойно
  
ссср
  
бкп
  
добре
  
използват
  
научат
  
управляват
  
предлага
  
нацията
  
селяни
  
начин
  
имат
  
частен
  
бизнес
  
нямат
  
имот
  
гражданите
  

плащат

  
данък
  
такса
  
смет
  
вода
  
канал
  
доход
  
селяните
  
няколко
  
къщи
  
село
  
ясно
  
данъците
  
разбират
  
хора
  
работят
  
живеят
  
европейски
  
удобства
  
пари
  
къща
  
обещават
  
стандарт
  

живот

  
по-добър
  
баня
  
вече
  
партията
  
блокове
  
българската
  
удобствата
  
удобството
  
свободни
  
започва
  
индустрия
  
нови
  
квартали
  
градовете
  
ако
  
европейци
  
усвояване
  
пространства
  
площ
  
хиляди
  
означава
  
жилище
  
държавата
  
собствениците
  
апартаменти
  
щяха
  
етажната
  
собственост
  
новите
  
местните
  
това
  
таваните
  
обмислено
  
строителството
  
малки
  
позволява
  
живота
  
идва
  
градска
  
среда
  
стават
  
удобство
  
панелните
  
управление
  
центъра
  
законът
  
задължаваше
  
децата
  
родителите
  
апартамент
  
радват
  
добра
  
мансарда
  
опит
  
европейците
  
мансардите
  
милиони
  
преди
  
сивата
  
история
  
сивите
  
онези
  
  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив