Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юли 1, 2013

Пасивните къщи у нас не са мит, но все още не са и реалност, стана ясно по време на семинар, за който съобщи Камарата на архитектите в България. Повече информираност и демонстриране достъпността на нулево енергийните сгради - това са два от начините за тяхното популяризиране, стана ясно на нетуъркинг среща. Форумът бе част от Европейската седмица за устойчива енергия (EUSEW).

Как може професионалистите да работят за повишаване осведомеността на обществото и как да подкрепят усилията за преминаване към потребление на нулева енергия при сградите? Това бе един от въпросите в дискусиите по време на срещата, организирана  от Енерджи+ Интернешънъл. Възможните решения, според участниците, включват:

-    непрекъснат контакт между специалистите и обмен на информация;
- повече реални проекти, които да демонстрират предимствата на енергоефективните сгради;
- повече събития за енергийна ефективност и засилване на информираността на обществото;
- насочване на вниманието към университетите, които да включат енергийната ефективност в програмите си;
- по-голяма информираност на хората за програмата „Енергийно обновяване на българските домове" и 75 процентното безвъзмездно финансиране по нея.

Представяне на нагледни изчисления и икономическа обосновка, както и изтъкване на комфорта като водещ мотив и споделянето на предишен опит бяха предложенията по другия въпрос „Как да бъдат мотивирани клиентите да избират нулево енергийните сгради?". А според участниците в срещата начините специалистите да изискват от управляващите да се предложат субсидии за собствениците на пасивните и нулевоенергийните сгради са чрез законовите промени, налагащи се от Директива 2010/31/ на ЕС, чрез работа за непрекъсната информираност на управляващите и предложения за законови промени.

Повече за представените теми и акценти на форума можете да прочетете на страницата на КАБ.


Източник: www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив