Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Ное 18, 2013

Канадската фирма „NOMAD Homes“ (интересно име – „номадски домове“!) е създала нов концептуален микро-дом , който е с площ едва 9,2 кв. м, доставя се под формата на пакет – подобно на сглобяемите мебели – и може да „работи“  без достъп до електропреносната мрежа. Сега компанията се е обърнала към сайта за обществено финансиране Indiegogo за набиране на средства за производство.

Микро-жилището а‘ла „дядовата ръкавичка“ има всекидневна, кухня, баня и кът за спане на горния етаж. Предлага се в три разновидности, като различните включени функции се отразяват на крайната цена.

Базовият модел включва кухненски шкафове, рафтове, много пространство за съхранение, ламиниран паркет, осветление, предварително положена електро-инсталация с контакти. Ако човек има повече пари, може да си позволи къщичката да има система за соларно електричество, преработка на сивата вода и събиране на дъждовна вода. Може да се добави и дървена палуба, която да предложи допълнително открито пространство.

Строителните материали включват метална структура с изолационни панели и поцинкована метална облицовка MDF. Компанията обещава, че микро-къщичката ще бъде устойчива на термити, влага и пожари. Може да се прилага в случаи на бедствия, за настаняване на студенти, като жилище за хора с нисък доход.

 
 
Източник: 1 към 1

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив