Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юли 24, 2013

„Градски хибрид“ – така е наречен проектът на MVRDV, който бе обявен за победител на конкурс за жилищен блок в Емен, Швейцария. Предложението включва 16 различни видове жилища, които съчетават най-добрите аспекти на градския и крайградския живот - личен живот, подземен паркинг, отлична локация, градини и чувство за общност. Първата копка на проекта е насрочена за 2015 г.

За да се избегне монолитния, нечовешки облик на типичните жилищни блокове, студио MVRDV е проектирало „пореста“, многостепенното структура, която предлага широк спектър от социални сценарии и различни нива на неприкосновеност на личния живот и достъпност за смесена група жители. Пикселизираната мега-структура включва къщи и апартаменти с различно оцветени фасади, моделирани по модела на типичните сгради в историческите швейцарски градски центрове. Фасадите към вътрешността на блоковия комплекс гледат към двор, където се радуват публични и частни пространства. Градината и дворът в центъра на вътрешното пространство си имат свои собствени входни врати.

Проектът ще даде възможност на собствениците на жилища да купуват повече или по-малко готови къщи в широк ценови диапазон. Тези с по-ниски доходи ще имат възможност да изберат степента на завършеност на своя бъдещ дом, забавяйки инвестициите в довършителните работи по къщата си.


Разгледайте проектa на www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив