Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Мар 20, 2013

Коментари: 1

Архитектурното бюро OpenAD създава този съвременен офис през 2012 година за компания с местонахождение Рига, Латвия.

Пространство се отличава с отворен план и вътрешна гора от дървета и саксийни растения, досущ като зимна градина.
 
OpenAD споделят, че ключовата дума на дизайна за Office Greenhouse е зеленината. Основното желание на клиента било изобилието от растителна маса.
 
Спецификата на работа в този офис дала възможност на архитектите да направят офис от типа „open-space“ в по-голямата си част и да планират само няколко специални кабинета за малки групи от работници и служители.
 
„В open-space пространството проектирахме многофункционални мебели, в които са интегрирани работни места, кът за почивка, зона за хранене и големи по размер дървета“, споделят архитектите от OpenAD.
 
Кухнята е изработена от тънка 6 мм метална повърхност. Снабдена е с метална мивка,  разтегателно кошче за боклук и малък дизайнерски хладилник. Останалата част от стената, на която лежи кухнята, е озеленена със саксии. Те са поставени върху метални, бейсик рафтове, които обикновено се инсталират в складове или гаражи, тук монтирани върху релси, за да могат да се коригират, ако някое растение израсте повече.
 
Стенната конструкция е оставена видима от страната на отвореното офис пространство, гипсокартонени плочи са използвани само от страна на кабинетите, така че строителните профили да са видими от общия офис.  
 
Офисът е боядисан в бяло, на места обаче, тухлените стени са останали в естественият си вид. Нешпакловани и боядисани - просто тухли.
 
В кабинетите, стените, които имат прозорци обърнати към отвореното офис пространство са декорирани с тапети London Toile, в които са изобразени остроумни сцени от Лондон. Тапетите са на Timorous Beasties, компания с която офис съдържателите и архитектите имат общ мироглед що се отнася до "зелената" концепция. 
 
 
Източник: www.1kam1.com
 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Браво !

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив