Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Яну 17, 2013

Коментари: 1

Малката квадратура не е проблем във Франция, твърди брокер Владимир Йосифов от “Бряг имоти”. Според него е за предпочитане да се купи по-малък апартамент, но в добър квартал. Добрите квартали на Париж успяват да задържат цените си въпреки кризата.

Местоположението е от голямо значение. Цените на апартаменти в един и същи район не са равностойни. Много е трудно за чужденец да разбере разликата между 20 добре изглеждащи сгради. Трябва да отделите много време или да опишете ясно задание на брокера си, за да не се окаже след години, че децата ви не се чувстват комфортно в района, съветва Йосифов.

В двустаен апартамент от 35-40 кв.м пространството е перфектно организирано. Идеално се побират дневна, кухня, спалня, баня, антре и мазе (още 4-10 кв.м). Стените на коридорите са с библиотеки или шкафове, а на антрето – с гардероб. В банята пък има шкафове за всичко необходимо.

Във Франция влагата в апартаментите не е толкова голям проблем както е в България. Баните там са сухи, защото тухлите, с които се строи, са изпечени качествено. Добре е да имате мазе, препоръчва брокерът. То се използва пълноценно, защото е сухо, чисто, светло, портиерът го пази и няма и кражби. В мазето се държи всичко, от което човек няма нужда в близко бъдеще.

Французите обаче са разделени от парите. Според Йосифов те са любезни, но дистанцирани. Затова и неправилно ги описват като студени хора. Ако със съседите си сте с близки доходи, ще намерите добри приятели в тяхно лице.

Ако купите апартамент в сграда, където живеят много по-богати от вас, французите може да се отнасят лошо към децата ви, допълва брокерът. И обратното ако се преместите на място, където живеят много по-бедни от вас, може да имате проблеми с качеството на живот. Не подценявайте проблема.

Французите са създали говорим език, който е много близък до пеене, разказва Йосифов. Така местните лесно разбират кой е чужденец и от коя част на Европа идва. Много ясно показват на чужденците, че не могат дапеяткато тях. Във всяка институция първото, което служителите гледат, е в кой район живеете. Ако районът е добър, се усмихват с уважение.

Синдикът (домоуправителят) е длъжен да ви даде писмен отговор какви ще са разходите за всеки апартамент през следващите няколко години. Няма как да ви излъже, защото можете да го осъдите. Така лесно ще можете да пресметнете колко ще ви струва животът там и да прецените дали ще е по джоба ви за в бъдеще.

За българите изборът на нисък партер може да не е удачен вариант. Нарича се ред шосе и представлява партер с прозорци до тротоара на улицата и врата откъм улицата или от дворадо тревата в градината. Специалистът смята, че някои родители може да не се чувстват спокойни за сигурността на децата си. Сравнително ниската престъпност обаче позволява на французите да живеят спокойно в тези жилища и да се радват на цветята в градината.

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Ина Михайлова, Париж 01.02.2013 : ... " откакто съм в Париж, не съм останала един ден без работа. За седем години успях да завърша два скромни бакалавъра, един по комуникации и един по европеистика, магистър европейски науки в Сорбоната и следбакалавърска степен по криминология в Парижкия институт по криминология. От тези седем години имам и 2 години стаж като детегледачка, 2 като барманка и 3 като сервитьорка. ... За съжаление обаче квартирата ми е 15 квадратни метра и няма къде да Ви настаня. Не ме жалете, за Париж тази квадратура си е цял лукс... Може би се чудите защо още съм тук ? За да докажа ... , че в България и в българите има потенциал. Ако не успея, ще си стегна и аз багажите и ще си хвана самолета... --- Защо добре образована българка живее в Париж в стая с ОБЩА тоалетна с душ , в края на коридора / такива стаи са или в мазетата или на тавани /, а не се РАЗВИВА в тристаен апартамент в София ? Защото знае, че тук няма бъдеще ... --- Снимката показва как изглежда коридор със стаи под наем в добър район на Париж. Стаите са с площ от 9 до 15 м2 . Обща тоалетна и душ. Наем от 600 до 900 евро на месец ... https://twitter.com/vladimiryosifov/status/297609017621114880/photo/1 Поздрави, Владимир Йосифов, маркетинг и реклама на имоти

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив