Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Сеп 18, 2012

477,2 млн. евро са изпратили българите, които живеят зад граница у нас през първите седем месеца на годината. Това показват данни на Българската народна банка (БНБ). Това е с 6,9 млн. евро повече в сравнение със същия период на миналата година.


Данните на централната ни банка сочат, че само през юли емигрантите са изпратили на свои близки и роднини в България 69,3 млн. евро. През същия месец на 2011 г. преведената сума е била с 1 млн. евро по-малка. От сънародниците ни зад граница най-много пари са дошли през май. Тогава са били преведени внушителните 78,2 млн. евро.

Експерти припомнят, че парите, които емигрантите са изпратили у нас, вероятно са много повече. Причината е, че централната ни банка води статистика само за паричните преводи, направени по банков път или чрез компании за парични преводи. За първите седем месеца преките чуждестранни инвестиции в България възлизат на 846,2 млн. евро, показват още данните на БНБ. Този път те са значително повече от парите, изпратени от българите зад граница.

Източник: Монитор

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив