Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Мар 9, 2012

 

Зимата беше дълга,  много студена и изтощителна. От днес обаче според народните вярвания денят се обръща към лятото, слънчевите лъчи  все по-често ни галят, луковиците лалета  на балкона ми леко подават глава. Което ме подсеща за един добър начин да посрещнем пролетта. Разходка сред лалетата в парка Кукенхоф, Холандия. Една неосъществена още мечта. Времето за реализирането й е ограничено, затова помислете още сега. Наяве това може да стане само  между 22 март и 20 май…..

    Днес цветният парк ще отвори врати. Казват, че всяка пролет там се засаждат около 7 милиона луковици. На 21 април е Парадът на цветята. Паркът е отворен за разходка всеки ден от 8.00 до 19.30. Има транспорт от летище Скипхол, има и комбинирани билети за разходка с автобус до парка, дегустация на сирена и вино, по каналите на Амстердам и музея на Ван Гог.  Всичко това за 56 евро.

      Кукенхоф е един от най-хубавите пролетни паркове. Според CNN той е една от топ дестинациите за 2012 година. Един от слоганите им е „Време е за пролет, време е да се влюбите….“ С удоволствие бих се гмурнала в парка с лалета за почти 12- часова опияняваща разходка сред безкрайните му цветове.

    В Кукенхоф има и замък, където се правят чудесни арт-изложби. Предстои такава на непредставяни скулптори на Карел Апел. Комбинираният билет за парка и посещение на замъка струва 18, 50 евро…

http://youtu.be/BPOx9_yj8ck

   От днес  бихте могли да поемете на разходка сред 7 милиона лалета, вода и дървета….Желая ви го от сърце.

Елена Василева-Иванова

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив