Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Май 13, 2013

През 2010 г. Sauerbruch Hutton бе обявен за победител в конкурса за проектиране на новата сграда на Германското министерство на градското развитие и околната среда, с локация  Хамбург.
 
Дизайнът на сградата, чийто отличителен белег са заоблените ръбове и ивици в цветовете на дъгата, добавя така необходимия взрив от цветове на големия град, който често е облачен и сив.

Енергийно ефективната сграда току-що отвори врати след повече от две години на строителство. Стремежа бил голямото събитие да съвпадне с Международното сградно изложение.
 
Министерството изглежда точно толкова шарено, както е било замислено в интерпретациите на архитекта. Състои се от една 13-етажна сграда, заобиколена от няколко пететажни постройки. Комплекса още от сега обещава да е притегателният център на новия хамбургски квартал Central Wilhelmsburg.

Новата сграда на министерство е една от най-енергийно ефективните сгради в Германия. Тя изисква само 70 kWh/m2, в сравнение с типична сграда от 70-те години, която би наложила употребата на около 280 kWh/m2 на година за покриване на енергийните си нужди.
 
Под входа на сградата има енергиен център за контрол на нова отоплителна система, управляван от HamburgEnergie, който изкарва топлината от геотермални и слънчеви топлинни източници. Около 1000 нови енергийни батерии са били погребани под основите на сградата, предоставящи с днешна дата геотермална топлина през зимата и охлаждане през лятото.
 
В допълнение към геотермално отопление, сградата ще се възползват от естествената дневна светлина, високо ефективна топлоизолация и естествена кръстосана вентилация.

Новото здание се очаква да подобри значително ефективността на служителите в рамките на министерството, тъй като то обединява четири различни офиса, които по-рано са били базирани на различни места и връзката между тях е била бавна, тромава и от разстояние.


Източник: www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив