Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Фев 14, 2013

Единственият служител в банката от групата Райфайзен (Raiffeisen) в германското градче Гамесфелд в централната провинция Баден-Вюртемберг обслужва сам около 500 души, изпълнявайки функциите и на началник, и на сътрудник, и на чистач, предаде ИТАР-ТАСС, цитиранa от БТА. 

41-годишният Петер Брайтер не извършва многомилионни сделки. Основната му работа е да издава малки кредити на представители на дребния бизнес. Освен това той всеки ден почиства едноетажната сграда, която е само на неколкостотин метра от дома му.

Брайтер е натрупал опит в много по-голяма банка, но е убеден, че назначаването му на този пост преди пет години е най-важното събитие в живота му. Той познава клиентите си по име и извън преките си задължения редовно им дава съвети за работата и личния им живот. 

Не го притеснява фактът, че не му остава време за пълноценен отпуск. През почивните дни Петер кара ски в близките планини. По думите му, неговото хоби това е работата. Интересното е, че до 2009 година в банка Райфайзен-Гамесфелд не е имало компютър. Всички операции се извършвали с калкулатор и пишеща машина. 

Банката не предлага кредитни карти и онлайн услуги. Годишната й печалба е около 40 000 евро, а най-големият кредит, който е издавала през цялото си съществуване, е 650 000 евро. На всеки клиент се предлага една и съща лихва, независимо от месечния му доход. 

Райфайзен-Гамесфелд е една от най-малките банки в Германия и е единствената, управлявана само от един човек. Основана е през 1870 година.

 

Източник: www.pariteni.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Тагове

около

  

петер

  

банка

  

работата

  

година

  

предлага

  

евро

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив