Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Мар 13, 2012

Британците се решават на сделки заради скорошното изтичане на крайния срок за прилагането на временни данъчни облекчения


Индексът за цените на жилищата във Великобритания, изчисляван от Кралския институт на сертифицираните оценители на недвижими имоти (RICS), е достигнал най-високото си ниво от 19 месеца през февруари, предаде Bloomberg.

Според експертите повишението се дължи на факта, че много купувачи са се решили да сключат сделка преди да изтече кризисното данъчно облекчение – временното отпадане на данъка при сделки с жилища под 250 хил. паунда, който се плаща еднократно при покупка на жилище.

През миналия месец индексът на института се е покачил с 3 пункта спрямо предходния до -13 пункта, което е най-силното му представяне от юли 2010 г.

Въпреки временният фактор, който засилва активността на британския пазар на имоти, по-добрите очаквания за икономиката са се отразили позитивно на дългосрочните прогнози на института.

Индексът за прогнозите цени за следващите три месеца се покачва до 0 пункта през февруари в сравнение с -14 пункта през януари, а очакванията за следващата година нарастват до 11 пункта от -4 пункта, като това е първата стойност над 0 от близо две години.

От RICS посочват, че членовете на организацията вече не очакват цените на жилищата да падат и прогнозират ръст и при сделките, допълва вестник Guardian.

www.investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив