Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Сеп 16, 2013

Когато тези, които разчитат на продажбите на жилищаза да си изкарват хляба, започнат да искат „таван“ за повишенията на цените, време е да се запитаме дали не се надува имотен балон.

Нишан за това дойде от Кралския институт на лицензираните оценители (Rics), влиятелна британска група от агенти за недвижими имоти и оценители. Те поискаха от Централната банка на Англия да предприеме действия, за да ограничи бъдещото покачване на цените на къщите до 5 на сто. Това може да се разглежда като повратна точка в цикъла на пазара на жилища. Цените на жилищата в Обединеното кралство в момента нарастват с най-бързото си темпо от 2006 г. насам, според данни, публикувани от групата по-рано тази седмица.

Организацията се опасява, че големите повишения в цените биха могли да откажат купувачите - разбира се, агенциите за недвижими имоти печелят именно от добрите цени на продажбите на жилищата.

Прави впечатление и, че сега в страната има повече агенти за недвижими имоти, отколкото когато и да било преди – откакто изобщо се води статистина за това. Само миналата година нови 77 000 души са се присъединили към индустрията, според правителствената статистика на Обединеното кралство.


Източник: 1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив