Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Юли 18, 2012

Сделките в сектора се реализират до 6 месеца

Секторът на недвижими имоти в САЩ отчита значително раздвижване, като статистиките за последните месеци дори регистрират повече купувачи на пазара, отколкото имоти за продан. Именно това съотношение води и до известно стабилизиране на цените на имотите и до създаване на ситуация, благоприятна за тези, които имат какво да продават. Националният индекс на достъпност на жилищата на страната, който отчита възможността на средностатистическите семейства да се сдобият с нов дом, през тази година се е покачил до 200, като през 2005 той е бил едва около 110. Или с други думи казано, през 2012 г. два пъти е нараснал броят на хората от средната класа, които могат да си позволят жилище.

Положителни са и данните, отчитащи средния период за реализиране на сделка в сектора – той варира между 5 и 6 месеца, като през месец март тази цифра пада дори под 2 месеца. „В момента хората, които искат ново жилище, трябва да са подготвени – т.е. да имат добър брокер, да имат предварително одобрение за финансиране на сделката и да са в крак с актуалната информация”, коментират специалистите от американската компания за недвижими имоти John L. Scott, която има над 100 офиса в цялата страна.

Една от причините на пазара в САЩ в момента да се чувства недостиг на жилища за продан, са продавачите, които чакат цените да се повишат. В същото време насреща им стоят хора, готови да купуват, тъй като в момента ипотечните кредити регистрират рекордно ниски лихви. Сред другите причини за повишеното търсене е инвестиционният мотив на купувачите – те са склонни да придобият жилище, което впоследствие да отдават под наем например. През последната година в страната е отчетен ръст в наемите, което прави и търсенето в определени райони сълно повишено – около бизнес центровете, университети и колежи.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив