Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Мар 7, 2015

Жилища ново строителство определено липсват в момента и може би ще липсват следващите една-две години. Усеща се слабо раздвижване. Факт е, че клиентите отново са склонни да купуват жилища в етап на строеж, а и строителите започнаха за изграждат жилищни сгради. През изминалите 12 месеца е започнато изграждането на 185 сгради.

 

Най-голям е броят на продаваните апартаменти в строеж  София – 876. Акцентът на клиентите отново е към 3-стайни имоти. 
 
При цените първенството държат двустайните. Те могат да бъдат купени средно срещу 718 EUR/кв.м., докато тристайните са малко по-евтини – 706 EUR/кв.м. Местата, където има най-голям избор са центъра, както и презастроения Лозенец. Кварталите: Банишора, Били Брези и Бъкстон предлагат апартаменти в строеж. 
 
В по-големите градове на страната също се наблюдава ръст в предлагането на жилища в строеж. В Пловдив средната стойност на оферираните апартаменти в строеж е 440 EUR/кв.м. Във Варна средната цена е 788 EUR/кв.м., а в Бургас – 704 EUR.
 
За пръв път след кризата разгънатата застроена площ на започнатите сгради е по-голяма. През 2014 г. е започнало изграждането на жилищни постройки с почти 90% повече спрямо 2013 г., което е още един индикатор, че пазарът се възстановява.
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив