Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Апр 12, 2012

Британците са разлюбили българския пазар на имоти. Това сочи проучване на най-големия сайт за продажба на недвижими имоти The Move Channel, пише в."Черно море".

Оказва се, че през март страната ни е изпаднала от световния Топ 10 на най-предпочитани дестинации за покупка на ваканционни жилища и бива изместена от по-екзотични места в Далечния изток. Страната ни е паднала до 15-о място в класацията на сайта с едва 1,28% от запитванията. Това е спад с 5 позиции спрямо подреждането през февруари, което така или иначе вече беше с 4 места по-ниско в сравнение с това от януари.

Спадът на страната ни е засенчен само от този на Чехия, която е паднала със 17 позиции до 38-о място. За всеобща изненада пък северната ни съседка Румъния се изкачва с 13 места.

Оказва се обаче, че Варна все още не е изгубила инвеститорския интерес от страна на британските туристи.

Според Добромир Радославов, главен брокер в агенция за недвижими имоти „Явлена", все още именно англичаните и руснаците са тези, които най-интензивно се интересуват и закупуват ваканционни имоти в региона. Той не крие обаче, че инвестициите от този род са намалели, както и че се търсят по-евтини и съответно по-некачествени имоти.

Освен това по-търсени са жилищата от т. нар. затворен тип. Става дума за малки ваканционни селища, които се намират извън гъсто населените части на града и обикновено са разположени в малки групи от по няколко къщички или постройки тип бунгала. Очаква се все пак раздвижване на пазара, тъй като покупките от страна на руски туристи ще се увеличат. Причината е в предстоящите визови облекчения за тях.

източник: b2bnews.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив