Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Май 7, 2012

Левон Хампарцумян: Бизнессредата трябва да се подобри

Кредитите следват успеха на икономиката. Не трябва да се притесняваме за стабилността на системата, заяви пред БНР председателят на Асоциацията на банките Левон Хампарцумян. Вижте, че системата издържа обратите на кризата. Нашата финансова система е изградена по модерен начин с цената на драматична катастрофа през 1996-1997 година. В случая няма да благодарим на Жан Виденов, а на себе си. Българите не са мързеливи, много са си добре, единствено трябва да се оправи средата за правене на бизнес, подчерта Хампарцумян.

От изказаването на банкера става ясно че, когато средата за правене на бизнес се подобри, тогава можем да говорим за излизане от кризата. "Най-вероятно не сме в криза, но не ни харесва това, което виждаме, искаме да е по-добре. Срещу лошите кредити има буфери, които са заделени, голяма част от тях имат обезпечение от другата страна. Лошите кредити е нещо, което винаги ще ни съпътства, но съотношението между добри и лоши кредити ще тръгне към по-добре при положение, че икономиката тръгне напред.

След като виждаме, че една част от населението има излишни средства, които вкарва в депозити и т.н., явно част от тези пари, които не се харчат отиват за погасяване на съществуващи кредити", поясни председателят на Асоциацията на банките. "Ако не се справим с кризата, може би някой ден ще бъдем нещо като огромен Дисниленд за останала част на света, която ще бъде по-богата и просперираща и която ще идва да се занимава с историята на тези територии тук", поясни Хампарцумян.

източник: imoti.net

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив