Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Сеп 14, 2012

Само от активността в сектора на бизнес имотите са генерирани 285 млрд. евро за европейската икономика през 2011 г.

Секторът на бизнес имотите допринася за сформирането на 2,5% от общия брутен вътрешен продукт (БВП) на Европа, което е повече от автомобилната, телекомуникационната и банковата индустрия.

Това е записано в нов доклад, поръчан от Европейската асоциация на инвеститорите в непублични дружества за имоти (INREV) и Европейската асоциация на публичните компании за имоти (EPRA), съобщи онлайн изданието PropertyEU.info.

Докато според други проучвания недвижимите имоти като цяло сформират близо 20% от общата икономическа дейност, в новия доклад се посочва, че само бизнес имотите са генерирали 285 млрд. евро за европейската икономика през 2011 г. и са осигурили заетост на над 4 млн. души.

Според INREV докладът, озаглавен "Недвижимите имоти в реалната икономика", цели да помогне на правителствата на Стария континент, на Европейската комисия и на членовете на Европейския парламент да разберат по-добре мащаба и значимостта на сектора за растежа, заетостта и устойчивостта.

В миналото данни, свързани с икономическото значение на сектора на бизнес имотите, са събирани само на национално ниво, отбелязват от INREV.

По статията работиха: Цветина Борисова, редактор Миглена Иванова
източник: investor.bg
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив