Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Апр 21, 2012

Стресът кара топ банкери да напускат работа и да избират по-спокоен начин на живот. Бивш банкер отглежда сортове грозде Шардоне, Пино ноар, Пино Мьоние и Ризлинг. Друг пък напусна "Голдман Сакс" (Goldman Sachs) и реши да отвори сауна.

Марк Драйвър е открил новото си призвание в Ратфини, графство Съсекс - в хълмист район на Южна Англия, разказва в. "Ханделсблат", цитиран от БТА. "Защо да прекарваш остатъка от живота си пред компютърен монитор и да следиш покачването и понижаването на цените, когато да наблюдаваш как узрява гроздето е много по-малко стресово", отбелязва той.

Вместо с напрегнати банкери сега той е заобиколен от птици, а за да хване мобилен сигнал с устройството Блекбъри (Blackberry), първо трябва да изкачи някой хълм.

Професионалният път на Драйвър преминава през водещи банки, както и през съосноваване на компания за управление на активи, която в определени моменти е отговаряла за активи от 6 млрд. долара.
През 2010 г. бившият банкер инвестира в земя около 3,5 милиона британски лири (4,2 млн. евро) и през идната година очаква да произведе първите малки количества вино, а от 2016 г. или 2017 г. трябва да започне и производството на шампанско, което да се продава за 25 до 28 лири бутилката.
"Винаги съм обичал виното, но това тук е търговско предприятие, а не хоби", посочва 47-годишният Драйвър. Той отказва да посочи точния размер на инвестицията си, но оценява, че от 2017 г. начинанието ще стане печелившо.

През февруари Питър Киценко също се отказва от финансовия свят и избира вместо това да се занимава с управление на сауна. "Удоволствието се губи", казва бившият брокер за все по-силното навлизане на електронната търговия, която променя работата в бранша.

След работа в "Ю Би Ес" (UBS) и "Голдман Сакс" (Goldman Sachs) като водещ брокер за руския пазар сега Киценко планира да отвори сауна в района на Ню Йорк. Сауната е произведена в Русия и след това ще бъде транспортирана до САЩ. "Вече не съм най-възрастният брокер на руския пазар", казва 45-годишният финансист, който все пак не изключва вероятността да се върне на предишното си поприще.
източник: dir.bg
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив