Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Май 7, 2013

Растеж от 5.7% ще постигнат тази година Азиатските страни и по този начин ще ръководят възстановяването на световната икономика, съобщи Международният валутен фонд в свой доклад.
 
"След година на слаба статистика сегашното възстановяване на растежа в региона се дължи до голяма степен на запазването на вътрешното търсене. Потреблението и частните инвестиции ще бъдат подкрепени от благоприятно положение на пазара на труда на фона на най-ниската безработица в редица страни от региона", се казва в документа.
 
Анализаторите на фонда подчертават също така значението на повишаването на търсенето от Китай и мерките за стимулиране на икономиката, взети от японското правителство. "За някои от най-развитите страни с открита икономика търсенето от Китай и Япония е също толкова важно, колкото търсенето от Америка и Европа", считат експертите.
 
В същото време МВФ посочва съществуването на някои рискове за икономическото развитие на региона, сред които повишаването на неравенството, възможно забавяне на икономиката в Китай, политиката на валутно смекчаване на Токио и търговските затруднения, свързани с природните бедствия и геополитическото напрежение.


Източник: www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив