Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Май 7, 2013

Растеж от 5.7% ще постигнат тази година Азиатските страни и по този начин ще ръководят възстановяването на световната икономика, съобщи Международният валутен фонд в свой доклад.
 
"След година на слаба статистика сегашното възстановяване на растежа в региона се дължи до голяма степен на запазването на вътрешното търсене. Потреблението и частните инвестиции ще бъдат подкрепени от благоприятно положение на пазара на труда на фона на най-ниската безработица в редица страни от региона", се казва в документа.
 
Анализаторите на фонда подчертават също така значението на повишаването на търсенето от Китай и мерките за стимулиране на икономиката, взети от японското правителство. "За някои от най-развитите страни с открита икономика търсенето от Китай и Япония е също толкова важно, колкото търсенето от Америка и Европа", считат експертите.
 
В същото време МВФ посочва съществуването на някои рискове за икономическото развитие на региона, сред които повишаването на неравенството, възможно забавяне на икономиката в Китай, политиката на валутно смекчаване на Токио и търговските затруднения, свързани с природните бедствия и геополитическото напрежение.


Източник: www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив