Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Яну 4, 2013

Холандското архитектурно студио Whim Architects разкри плановете си за създаването на плаващ, самоподдържащ се дом, който ще осигури подслон на жителите при евентуалното на покачване на морското равнище и вдигане на нивото на световния океан. Архитектите се надяват да изградят жилищния остров от пластмасови отпадъци, събрани от силните океански течения в Тихия океан. Сега изобретателните творци набират средства с кампания в портала за обществено финансиране Kickstarter. Освен това обаче те са влезли във връзка с експерти и професионалисти по рециклиране на пластмасови отпадъци, за да се уверят, че това, което т ще има смисъл.

Прототипът на дома трябва да бъде изграден от кухи градивни блокове, изработени от пластмасови отпадъци, събрани в района на Северното тихоокеанско крайбрежие. Под въздействието на солената вода и слънцето тези пластмаси се разпадат на по-малки парчета и променят своите физически характеристики. Това изисква внимателното им събиране от морето и специален вид техники за преработка на отпадъци. Някои от най-широко използваните материали като WPC (композитен материал от дърво и пластмаса) и композитен материал от водорасли и пластмаса ще станат основа на по-нататъшните разработки, планирани от архитектите от Whim. Те търсят най-подходящия строителен материал за своите плаващи жилища.

Плаващата къща ще включва платформа, изработена от кухи блокове и покрити с растителност, балюстрада от блокове, пълни с пръст, а покривът и външните стени на къщата ще с пълни с рециклируеми и нерециклируеми отпадъци в комбинация със соларни клетки.

Според архитектите, създаването на прототипа ще проучи потенциала за рециклиране на морската пластмаса, възможностите на живот при наводнения, както и една изцяло нова типология за устойчиви и самостоятелни жилища.

 

Източник: www.gradinaikamina.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив