Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Апр 30, 2013

Коментари: 1

От 00,01 часа до 24,00 часа в първия майски ден се очаква да бъдат блокирани всички пристанища на територията на Гърция, по данни на бг посолството ни там. Причината е, че 1 май е обявен от гръцкото правителство за работен ден, но общогръцката конфедерация на работниците и Общогръцката федерация на моряците предвиждат точно тогава провеждане на 24-часови ефективни стачки. 

Българските граждани, пътуващи в този период, е добре да избягват използването на морски транспорт в деня на стачката и своевременно да организират пътуването си в по-ранен или по-късен ден, съветват от МВнР. Оттам напомнят, че в периода 30 април – 6 май се очаква увеличаване на трафика през ГКПП Кулата-Промахон. Продължават и строителните дейности на автомагистрала Струма, което затруднява пропускателната способност на обходния маршрут през село Кулата на международния път Е79. Ето защо препоръката е, ако сте планирали пътуване в Гърция, при възможност да използвате и другите гранични контролно-пропускателни пунктове – ГКПП Илинден-Ексохи (Гоце Делчев-Драма), ГКПП Златоград-Ксанти, ГКПП Ивайловград-Кипринос и ГКПП „Кап. Петко Войвода” (Свиленград-Орменион).

Очакват се стачки и в Словения в периода на първомайските празници – там полицейският синдикат е обявил готовност за подобни действия на полицаите, ангажирани по външната Шенгенска граница между Словения и Хърватия. Очаква се нарушаване нанормалния ритъм при извършване на граничните проверки на най-натоварените ГКПП „Обрежйе“ (Obrežje) и „Грушкоуйе“ (Gruškovje). Поради вероятността от образуване на колони при влизане на територията на Словения, бг властите препоръчват да се ориентираме към по-малко натоварени ГКПП: в югоизточна Словения: „Словенска вас“ (Slovenska vas), „Ригонце“(Rigonce), „Радовица“(Radovica), „Раковец“ (Rakovec) и др.; в североизточна Словения: „Средишче об Драви“ (Središče ob Dravi), „Рогатец“ (Rogatec), „Орешйе“ (Orešje), „Ракрижйе“ (Razkrižje) и др.

За началото на месец май е обявена стачка и на служителите на граничната полиция на Хърватия.

Заради изострянето на ситуацията в сферата на сигурността пък в Либия и инциденти с чуждестранни представителства там, от Външно министерство настоятелно препоръчват, освен ако не е крайно наложително, да не предприемаме никакви пътувания до там до изясняване на обстановката. Съветът към българите, които в момента са на територията на страната, е да избягват пътувания извън населените места, в които се намират. Да следят внимателно обстановката и в случай на влошаването й по местата на пребиваване, незабавно да информат посолството ни в Триполи:

Адрес: Dahra, Madinet El Hadeek-Mohamed Farid St., Post No 10.40.219.
Тел.: +218 213346630; +218 213346631; +218 213346632
Факс: +218 213346633
Дежурен телефон в извънработно време: +218 912202699
Работно време: 8.30 – 16.30 ч.
E-mail: Embassy.Tripoli@mfa.bg

 

Източник: www.f2ftv.net

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Защо 500 000 - 600 000 българи ще похарчат милиони евро в чужбина ? ЗАЩОТО други 500 000 - 600 000 българи са бедни, но се срамуват да бъдат келнери и мечтаят 100-на ядрени физици да продават евтин ток на съседите за да им плащат помощите и да не работят в туризма ... Разберете !!!!!!! ... , 500 000 българи пътуват в чужбина за да хапнат нещо вкусно и да пият нещо, което не е спирт и химикали ... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Българската кухня ?!?! е нещо много старо и НЕвкусно . Хората, които защитават Българската кухня явно не са пътували в чужбина и не знаят какво е туризъм . АКО следващото ПРАВИТЕЛСТВО не организира работещо земеделие НАЦИОНАЛНАТА сигурност на България ще бъде застрашена ! Приятно пътуване !

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив