Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юни 12, 2012

Опростява създаването на приложения в облакаНовите Windows Azure услуги вече са достъпни и в България, анонсира Microsoft. Услугите опростяват създаването на приложения в облака и локалните сървъри.

Платформата поддържа нови операционни системи, както инови езикови библиотеки за .NET Framework, Java, PHP и Node.js.

Windows Azure ще предоставя на бизнеса персонализиран преход към облака – чрез хибриден облак. Софтуерно-развойният пакет (SDK) на Windows Azure включва нови възможности, които позволяват на разработчиците да пишат код с най-новите подобрения с актуализирана поддръжка на Java, PHP, .NET Framework. Python е най-новият поддържан език.

Наред с това, Windows Azure SDK вече предлага 100% поддръжка при писане на код за Windows и Mac. Облачната платформа ще се предлага в общо 89 държави и в 19 местни валути, съобщават още от компанията.

Новите услуги включват:

Windows Azure Virtual Machines

Виртуалните машини предоставят мобилност на приложенията, позволявайки виртуалните твърди дискове (VHD) да бъдат пренасяни между локалната физическа инфраструктура и облака. Например Microsoft SQL Server или Microsoft SharePoint могат да бъдат мигрирани към облака. Като общ файлов формат за виртуализация, VHD се поддържа от стотици доставчици и е свободно достъпна спецификация, съгласно OSP лиценза на Microsoft.

Windows Azure Virtual Network

Виртуалната мрежа позволява да бъдат предоставяни и управлявани виртуални частни мрежи (VPN) в Windows Azure, както и сигурно да бъдат разширявани локалните мрежи в облака. Тя осигурява контрол върху мрежовата топология, в т.ч. конфигурация на IP адреси, таблици за маршрутизация и политики за сигурност, и използва стандартния IPSEC протокол за предоставяне на сигурна връзка между корпоративен VPN и Windows Azure.

Windows Azure Web Sites

Възможност за създаване на уебсайтове и приложения с това гъвкаво решение, което поддържа .NET Framework, Node.js и PHP, като същевременно използвате общи техники за разгръщане като Git и FTP. Windows Azure Web Sites също така позволява лесно разгръщане на приложения с отворен код, като WordPress, Joomla!, DotNetNuke, Umbraco и Drupal в облака с няколко кликвания.

 

www.infoweek.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив