Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Ное 19, 2012

Volta Centre е сграда със смесено предназначение. В рамките на комплекса се помещават жилищна, офис и търговска площ. Архитекти на проекта са Buchner Bründler Architekten, а ландскейп архитекти са Dipol Landschaftsarchitekten.

Volta Centreсе издига в Базел, Швейцария, а поръчител и собственик е Implenia Generalunternehmung AG, The Real Project AG.

Скулптурната форма на сградата се променя периодично и варира от остри ръбове до перфектни овали. В рамките на тази амбивалентност, Volta Centre е отговор на различните условия в градското пространство.  

Volta Centre е като архитектурен хамелеон. Погледната от главният вход, сградата изглежда като кръгла кула. Източната й фасада е с идеална права форма, докато западната е оформена зигзагообразно. Тази нарязаната конична фасада, която периодично разширява пространството на улица покрай сградата, пресъздава редуването в хоризонталната динамика.

И така умишлено или не, Volta Centre превръща площада на гарата в жизнено публичното пространство.

Що се отнася до интериорното разположение, търговските площи са разположени в сутерена и на първия етаж. Горните етажи са достъпни от всички краища на приземният етаж. Пет стълбища водят до апартаментите, които са ориентирани към града и вътрешните дворове. Един от дворовете е напълно интровертен, вторият отворен, разбира се доколкото това позволява ограждащата стена на сградата.

 

Източник: www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив