Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Фев 1, 2013

Коментари: 1

 

"Център за словото и движението", проект на Международното строително изложение в Хамбург, имаше своето официално откриване, само преди броени дни. На 16 януари лентата му бе прерязана от Хамбургският сенатор по образованието Ties Rabe. В събитието взеха активно участие и много ученици.
 
Архитектурата е дело на Christoph Roselius и Julian Hillenkamp от немското бюро eins:eins architekten, наети от GWG Gewerbe.
 
Концепцията на „Sprach und Bewegungszentrum“ или в превод „Център за словото и движението“ въвлича физическите движения в процеса на речево усвояване. Чрез активиране на двигателните центрове на мозъка, говорните и лингвистични постижения са улеснени. Центърът помещава специализирана спортна зали, конферентни зала, офиси и мултифункционално фоайе.
 
Архитектурата на „Център за словото и движението“ отговаря на екологичните изисквания на Международното строително изложение и намери физическото измерение за уникалното съдържание на проекта.
 
В непосредствена близост до парк, хоризонталните пропорции на сградата съвсем целенасочено съпоставят вертикалните линии на околните дървета.
 
Едва при второ, по-наблюдателно вглеждане става очевидно, че фасадата е съставена от 100- годишни тухли, на които архитектите са дали втори живот. Това контрастира с огледалните, много модернистични прозорци, които са като продължение на стените.
 
Вътре, пространството става динамично. Коничното празно пространство на откритото стълбище прониква вертикално в сградата и насочва поглед по-нагоре.
 
Силните цветове и тежки контрасти подчертават динамиката на пространството.
 
Централното стълбище свързва всички зони на сградата - надолу, то работи като трибуна за мултифункционално фоайе; на горния етаж пък, отваря грандиозен прозорец към физкултурния салон. Големите, френски прозорци интегрират ширината на прилежащия парк в сградата.
 
 
Източник: www.1kam1.com
 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Интересна сграда . Благодаря за пояснението за 100 - годишните тухли. В България не се използват подобни качествени тухли. Публикувал съм снимки на 70-90 годишни тухли от основи на сгради в Париж. Те са добре изпечени В ПЕЩ и затова са здрави като камък. След 400-500 години БАН ще открие как се правят тухли и ще осигури научна обосновка за направата им и в Родината. Дотогава ще разглеждаме снимки от далечни страни

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив