Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Окт 26, 2012

GouweZone е устойчив, природосъобразно ориентиран офисен комплекс в холандския град Гауда. Сградата е част от Gouwe Poort, смесена индустриална зона в сърцето на метрополиса Рандстад.

Управата на град Гауда има за цел да превърне този район в привлекателно място за офис сгради, като целта е бизнес парк Gouwe Poort да бъде обявен за един от топ десетте холандски бизнес зони.

GouweZone е един от първите конкретни проекти от това преструктуриране. Архитектурата е дело на бюрото EGM Аrchitecten, а клиенти са Ericis Adviseurs & Managers.

Комплексът се състои от три сгради, които се издигат от върха на общ подземен паркинг. Офис сградите са тематични вариации една на друга. Разликите по външен вид и конструкцията им са едва доловими.

Архитектите са използвали най-новите техники за намаляване на потреблението на енергия и създаване на гъвкавост, и многократна използваемост.

Трите сгради са с гъвкаво оформление и със собствена идентичност и характер. Новата технологична фасада, CCA и LED осветлението намаляват, както използването на енергия с около 45%, така и емисиите на въглероден диоксид с около 80%.

„Зеленото“ охлаждане и отопление, както и инсталациите за генериране на слънчева и вятърна енергия, правят сградата енергийно независима. Строителят и управител на GouweZone, Ericis Adviseurs & Managers, нарича тази форма на устойчиво развитие "позитивна сграда". Високото качество на строителството и подбора на материали, технологиите и комфорта водят до ново поколение работна среда, готова за дълъг и пълноценен живот.

Освен просторните офиси, разнообразието от конферентни зали, GouweZone разполага с великолепна гледка, безценна в напрегнатото ежедневие за служителите в сградата.

Стъклото е акцент в архитектурата. В интериора основните материали, които са употребили архитектите, са отново стъкло, дърво, черно и бяло. За това и интериора на фоайето се явява като акцент. Докато работните пространства са с изчистени линии, цветове, обрани мебели, фоайето контрастира в червено.

 

Източник: www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив