Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Авг 31, 2012

В разгара на есенната миграция на птиците, общо 20 стълба от електроразпределителната мрежа в района на Атанасовското езеро до Бургас бяха обезопасени от EVN, за да предпазват кацащите върху тях птици. 60-те изолации и 120 удължители са осигурени от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) в рамките на проект под името „Живот за Бургаските езера” към програма LIFE+ на Европейския съюз.
 
Става дума за специални предпазни покрития, които се монтират върху изолаторите и проводниците на стълбовете. В случаите, когато липсват, при кацането на птица върху стълба често се получава волтова дъга. Освен опасна за птиците, тази дъга може да причини и прекъсване на електрозахранването.
 
Проектът „Живот за Бургаските езера” фокусира върху намаляване на директното унищожаване на защитени видове в района на Бургаските влажни зони. Проектът стартира в края на 2010 година. Освен изолиране на полюсите на електрически стълбове, мерките предвиждат и маркиране на част от електроразпределителна мрежа с дивертори (светлоотразители).
 
 
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив