Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юни 19, 2013

Badboot, един от най-големите плаващи басейни в света, се появи в края на миналото лято в град Антверпен, разположен в северната част на Белгия.
 
Построен от стар ферибот, басейна има впечатляващата обща дължина от 120 м и е част от съоръжение, което може да бъде домакин на над 600 души.

Дизайна е дело на студио Sculp(IT), което категорично е взело енергийно-ефективни мерки, при изпълнението на този проект. Sculp(IT) използват рециклирани материали и система за филтриране на вода, за да направят от тази стара лодка един съвременен екологичен плувен басейн.
 
Идеята за Badboot възниква заради необходимостта на града да осигурява повече удобства и да предлага още един открит обществен плувен басейн. Така Sculp(IT) представят на градската управа идеята за плаващ басейн построен от реновиран ферибот и освен, че на проекта се дава зелена светлина, вече му е присъдена и награда.
 
Sculp(IT) съвместно с кметството на град Антверпен, холандската корабостроителница HSS и строителната компания V-Zit bvba, започват изграждането на плаващата платформа Badboot през февруари миналата година.

Плаващият басейн разполага с басейн с олимпийски размери, детски басейн, лаунч зона, тераса, ресторант, бар и допълнително пространство за провеждане на събития. Посетителите на басейна могат да се наслаждават на тези удобства само за 4 евро на човек.

Badboot използва LED осветление. Чрез вградената си система, екологичното съоръжение пречиства вода от пристанището. За да се поддържа приятната й температура през нощта, водата в басейна се източва в буферна кухина под него, което също така намалява и изпарението. Всички тези мерки и факта, че дава втори живот на стар ферибот, сами по себе си са доказателство за екологичните качества на Badboot.
 
През зимата, басейна се замразява в ледена пързалка за кънки и кърлинг.

Внушителното съоръжение има договор с град за 10 години, като на този етап може да се премести или да остане.
 

Снимки разгледайте на: www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив