Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Мар 19, 2012

 

/Всичко или нещо включено/

След невиждано тежката зима дойде слънчевия уикенд с температури над 20 градуса. И, естествено, ми мина мисълта за морската почивка, за дългото планиране и зяпане по оферти, после спестяването. И най-вече лятото с неговите пясъчни и водни пръски, високи температури, студени напитки, море и бриз, слънце и планински разходки. Сини вечери на открито - понякога чак до сутринта. Mохито и смокинов сладолед. Дълги разходки по морския бряг или в парка. Басейни. Водичка. Манхатън във вид на коктейл. Нос Калиакра и кафе вътре в морето. Изумително синьо заливче на Яйлата. Плуване и прегръдки в синевата на морето. Лято. Вода. Мечти и свобода.

Какво още - плаж наблизо, шезлонг, чадър забавления. Цветни аксесоари, сини бански, нова диета, слънчеви очила…И понеже имаме хлапе ни трябва…….All inclusive. Сещате се - закуска, обяд и вечеря плюс въздесъщото за децата сокче.

All inclusive е нещо като столското хранене от миналото. Положителното - ползват го семейни двойки с малки деца като нас, защото осигурява  храна и забавления около басейна. Дори обпд на плажа сме получавали в Албена. Миналото лято обаче се прибавиха и нови характеристики когато отидохме на юг заради по-евтината оферта….1. Ресторантът беше твърде малък и не можеше да ни побере в лошо време. 2. Приличаше на стол по опашките за храна. 3. Трябваше да бъдем там винаги преди началния час за хранене, защото след това храната просто привършваше.....А уж „всичко”/All/ е осигурено/inclusive-включено/. 4. Кафето е воднисто, нес, а ако искате истинско броите парички -  в нашия хотел или по-точно ВИП комплекс от апартаменти точно 2 лева! Немалко като останем 10 дни....

 

Нашият All inclusive пакет беше 48 лева на човек, оферта, валидна  само през юни и септември... Красив апартамент с два климатика и кухня.  Морска гледка. Плазма и диванче. Дотук чудно...(Разказът обаче е „запетая плюс НО”:), Но следва близостта с пречиствателната станция. Миризма, която  не искам да описвам. Убива апетита и желанието да „дишаш” море тотално. Хотел в полето, плаж, но неохраняем наблизо, ако сте с дете достъпът навсякъде е с кола. Допълнителен разход. Аниматори. Чудно, но платени. Евтиното си каза думата! И не е всичко, а нещо включено....

Така че внимавайте с избора на оферта. Евтин all inclusive не винаги включва това, което ви е  необходимо. А строителството по Южното Черноморие е мащабно. Толкова, че не бих се учудила и на по-скромни оферти. Ако обаче пречиствателната станция - ако има такава - е наблизо бъдете сигурни, че all включва и миризма на……тоалетна, обръщаща ви според вятъра.

Почивката през юни и септември е наистина романтична...С уговорката, че ALL inclusive в България  е по-скоро SOMETHING ….inclusive.

Попътен вятър,

Елена Василева-Иванова

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив